Ajankohtaista tietosuojasta

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa 25.5.2018 (EU 679/2016). Asetuksessa korostetaan henkilön suojelua henkilötietojen käsittelyssä, henkilön oikeutta tarkistaa omat tietonsa ja tarvittaessa pyytää niihin oikaisua. Rekisterinpitäjän tulee myös osoittaa, että asetuksen säännökset on huomioitu sen toiminnassa.

Helmet-kirjastojen rekisteriseloste on päivitetty. Voit tutustua selosteeseen täällä.

Jos haluat tarkistaa omat asiakastietosi, näet suurimman osan niistä kirjautumalla Omiin tietoihin kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Jos sinulla ei vielä ole PIN-koodia, saat sen kirjastosta todistamalla henkilöllisyytesi. Omissa tiedoissa näet muun muassa kirjastolle ilmoittamasi yhteystiedot, lainassa tai varattuna olevat teokset sekä maksamattomat maksut. Omissa tiedoissa eivät näy esimerkiksi tilastoinnissa ja lainattavan aineiston ikärajojen tarkistuksessa käytettävät tiedot kuten syntymäaika.

Voit myös pyytää missä tahansa Helmet-kirjastossa asiakaspalveluhenkilöä näyttämään, mitä sinusta on tallennettu kirjaston asiakasrekisteriin. Saat tiedot tarkistettavaksi, kun olet todistanut henkilöllisyytesi.

Omista henkilötiedoistasi voit pyytää tietoa myös kaupunkien omien ohjeiden mukaan. Asia hoituu Helsingissä sähköisesti osoitteessa asiointi.hel.fi ja muissa Helmet-kaupungeissa (Espoo, Vantaa, Kauniainen) ottamalla yhteyttä kunkin kaupungin kirjaamoon. Yhteystiedot on lueteltu täällä. 

Lisätietoa:

Tietoja sivustosta