Ekaluokka lahjakirjat 2018

Ekaluokkalaiset saavat kirjalahjan

Helmet-kirjasto lahjoittaa yhteistyössä Lasten Keskuksen kanssa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan ekaluokkalaisille Kaiken kadottajan arvoitus-kirjan.

Helmet-kirjasto ja Lasten Keskus haluavat rohkaista pientä lukijaa tarttumaan kirjaan ja luomaan mukavia lukumuistoja myös yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Lahjateoksen kieli ja kuvitus toimivatkin sekä lukemista aloittelevalle lapselle että kirjaa ääneen lukevalle aikuiselle.

Helmet-kirjasto lahjoittaa myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville omat teokset.  Lukemisesteiset lapset saavat käyttöönsä Celian lahjakirjoista tekemät saavutettavat äänikirjat. 

Kaiken kadottajan arvoitus (Lasten Keskus) on suunnattu juuri lukemaan oppineille. Helppolukuinen Pikkiriin pulmatoimiston puuhista kertova kirja perustuukin Vilske-aapisen maailmaan. Kirjailija Reetta Niemelä ja kuvittaja Katri Kirkkopelto ovat tehneet yhdessä aikaisemmin sarjaan kuuluvan Aapisen ja Lukukirjan. Kaiken Kadottajan arvoitus on hauska ja sopivasti jännittävä kirja, jossa Aapisesta tutut sivuhenkilöt, järjestyksenvalvoja Nysä Nörtti ja hänen ystävänsä Pikkirii saavat oman tarinansa. Kirjaan liittyy myös hauskoja tehtäviä, jotka voi tulostaa lasten sivuilta.

Ekaluokkalaisille jaetaan koulussa kutsut kirjastoon, mistä kirjalahjan voi noutaa. Samalla kirjastokäynnillä ekaluokkalaisella on mahdollisuus hankkia upouusi Helmet-kirjastokortti tai vaihtaa vanha kortti maksutta lastenkorttiin.

Helmet-kirjastojen kautta voi hankkia myös Celian verkkopalvelun käyttöoikeuden.

Ruotsinkielinen lahjakirja

Venäjänkielinen lahjakirja

Kirjailija Reetta Niemelän videotervehdys ekaluokkalaisille:

Kuvittaja Katri Kirkkopellon videotervehdys ekaluokkalaisille:

Kuva kirjoista: Dani Rönnqvist

Kuvat kirjailijoista: Lasten Keskus

Lue myös

Lastenkirjailijat: lasta ei pidä aliarvioida