Nuoria Martinlaakson kirjastossa_juttu

Erilainen kesäduuni Martinlaakson kirjastossa

Martinlaakson kirjastossa on tänä vuonna kolme iloista kesäduunaria, jotka työkseen kyseenalaistavat kirjaston perinteistä konseptia. He rakensivat popup-kirjaston ja laittavat ytyä kirjaston someen.

Martinlaakson kirjastossa nuorten kesäduuni on mielenkiintoisempaa. Anni Kynnös, Edith Kaura ja Gurmann Saini ovat Martinlaaksossa asuvia lukiolaisia. He ovat aktiivisia, yhteiskunnallisesta kehittämisestä kiinnostuneita nuoria. Kesätyössään he toimivat kirjaston henkilökunnan tasaveroisina ideointikumppaneina ja pohtivat kirjaston toimintaa uudesta ja raikkaasta näkökulmasta. He muun muassa haastattelevat asiakkaita ja uudistavat kirjaston sosiaalisen median käyttöä. He kertovat työstään muun muassa Martinlaakson kirjaston blogissa ja Instagramissa.

Popup-kirjasto kiinnosti

Nuorten rakentamaan popup-kirjastoon tuli mukavasti kävijöitä. Kirjasto goes Ostari -tapahtumassa kävi neljän päivän aikana lähes 600 ihmistä ja idealappuja saatiin ideaboksiin liki 200. Lue lisää tapahtuman tunnelmista kirjaston blogissa.

Martinlaakson kirjasto remonttiin

Nuorten kesätyön sisältö liittyy Martinlaakson kirjaston uudistamiseen. Kirjasto suljetaan remontin ajaksi lokakuussa 2015 ja avataan jälleen helmikuussa 2016. Kirjastossa uudistetaan paitsi tiloja myös palveluita. Tavoitteena on saada kirjastolle joustavat ja muokattavat tilat, jotka sopeutuvat eri-ikäisten asiakkaiden tarpeisiin ja kaupunkilaisten kanssa ideoitavaan kirjaston toimintaan. Ideoita haetaan työpajoissa ja tempauksissa kesän ja syksyn aikana ennen remontin alkamista.