20 parasta kuvaa

Espoon kaupunginkirjaston luontokuvakisan voittajat

Espoon kaupunginkirjasto julisti toukokuussa lähiluontoaiheisen valokuvauskilpailun. Kilpailu päättyi kesäkuun lopussa. M ääräaikaan mennessä saapui meille kaikkiaan 161 valloittavaa kuvaa 62 kilpailijalta. Suurin osa kuvista oli otettu Espoossa mutta jonkin verran oli ikuistettu myös mökkimaisemia kauempaa. Kauneimmillaan oleva alkukesän lähiluonto oli inspiroinut monenlaisiin otoksiin. Oli kukkaloistoa mutta myös vesimaisemia sekä retkeillessä tavattuja otuksia: sammakko, kyy, muurahainen ja pörröinen linnunpoikanen.

Kolme ansioituneinta kuvaajaa on nyt valittu ja he saavat palkinnoksi Jarmo Niemisen kirjan Aarresaaret. Kolme parasta kuvaa olivat Robert Suhosen Ylilento Seurasaaren sillalla, Esa Suomaan Villi luonto ja Olga Veselovskayan Aamunäkymä teltastamme.

Ohjelmalliset kaupunkiluontopäivät jatkuvat Espoon kirjastoissa vuoden 2015 puolelle. Tarkat ajat tulevat HelMet.fin tapahtumakalenteriin ja kirjastojen sivuille. Päivien yhteydessä on kirjastoissa esillä kilpailun satoa sellaisessa laajuudessa kuin se asianomaisen kirjaston tiloissa ja teknisellä varustuksella onnistuu. 

Voittajakuvat voit katsoa täältä isompana: Aamunäkymä teltastamme, Villi luonto ja Ylilento Seurasaaren sillalla

Tässä 19 parasta kuvaa. Yksi kahdestakymmenestä parhaasta halusi myöhemmin vetää kuvansa pois julkisuudesta. Kolme ensimmäistä ovat voittajat (satunnaisessa järjestyksessä):

Ylilento-Seurasaaren-sillal.jpg

Villi-luonto.jpg

Aamunäkymä-teltasta.jpg

Juhannuskokko.jpg

Fasaani.jpg

Kukka.jpg

Suomen-uskomattoman-kaunist.jpg

Uusi-alku.jpg

Minun-maisemani.jpg

Kesänniitty.jpg

Kanootti.jpg

Muurahaiset-keväisellä-tutk.jpg

Kesäillan-valoa.jpg

Kesäsää.jpg

Prinssi.jpg

Kevään-kasvualusta.jpg

Träskandan-puiston-kaunokai.jpg

Kiitämme vielä kerran kaikkia osallistuneita ja toivotamme teille antoisia hetkiä sekä luonnossa että kuvaamisen parissa!

Marjut Saloniemi
Espoon kaupunginkirjaston viestintä

Kysymyksiä?
Laita viestiä: 
kirjastonkuvakisa@gmail.com