Kuvassa on ikkunalauta, jonka keskellä on kirjapino. Kirjojen vasemmalla puolella viherkasveja ja oikealla puolella vaaleat verhot.

Espoon kirjastojen kesä 1.6.-9.8.


Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut ohjeet, jotka koskevat kirjastopalveluiden avoinnapitoa 1.6. alkaen. Niitä soveltaen otamme Espoon kirjastoissa askelen kohti normaalia toimintaa mutta voimassa on valitettavasti edelleen monia rajoituksia.

Toivomme teiltä asiakkailta ymmärtämystä ja kärsivällisyyttä. Kaikissa järjestelyissä on kuitenkin tarkoituksena, että asiointinne tapahtuu mahdollisimman turvallisesti.
 

Yleistä turvallisuudesta

Toivomme asioinnin edelleen olevan ripeää ja että muistatte turvavälit. Käsihygienia on yhä tärkeää eikä kirjastoon pidä tulla sairaana. Kaikki kirjastot siivotaan kerran päivässä, ja henkilökunta puhdistaa itsepalvelulaitteet ja tulostimet säännöllisesti. Annamme mielellään tietoa saatavissa olevista palveluista ja turvallisuusjärjestelyistä.
 

Aukiolot

Espoon kirjastot ovat avoinna seuraavasti:

Entressen kirjasto: ma–pe 8–20, la–su 10–17.
Ison Omenan kirjasto: ma-pe klo 7-21, la 8-18 ja su 11-18.
Sellon kirjasto: ma-pe klo 8.00 - 20.00, la 10–18 ja su 11–18.
Tapiolan kirjasto: ma-pe klo 8-20, la 9-16. Kirjasto on lauantaisin suljettu 15.6.-9.8.
Pikkulaivan kirjasto: ma-pe klo 8.30-20,  la klo 10.00-17, su suljettu
Muut kirjastot: ma-pe 11 – 18, la-su suljettu

Omatoimikirjastoissa ei ole omatoimiaikaa.

Karhusuon ja Otaniemen kirjastot ovat suljettuina 19.6.-9.8.2020.

Kirjastoautot eivät kulje 22.6.–2.8. välisenä aikana.
 

Palvelut

Isoimmat rajoitukset palveluissa ovat,  että omatoimikirjastoissa ei ole omatoimiaikaa eivätkä pajatilat laitteineen ole käytössä.

Työasemia käytetään vain asiointiin. Sijoitamme työasemat niin, että niillä on riittävät turvavälit. Näppäimistöjen omatoimiseen puhdistamiseen on tarjolla välineet. Tulostaminen on mahdollista.

Digitukea annetaan lyhyesti ja turvaväli säilyttäen. Muita opastuksia kuin digituki ei anneta. Digitukea voi saada monin tavoin myös etänä.

Kokoushuoneitten istuinpaikat ja lehtienluku- ja lukusalipaikat on vähennetty noin puoleen turvavälien säilyttämiseksi. Musiikkistudioita saa käyttää, jos on saanut opastuksen aiemmin. Yli 50 hengen varaukset kokoushuoneisiin eivät ole mahdollisia eikä myöskään esiintymislavojen käyttö.

Lapset ja nuoret saavat käyttää omia tilojaan mutta tarkemmin valvotusti kuin normaaliaikana. Perheet ja koululaiset voivat osallistua Aarrejahtiin, joka sisältää erilaisia lukemiseen ja kesään liittyviä tehtäviä. Pikku palkintojakin on luvassa! Tarkempaa tietoa on tulossa Helmet.fi:n lastensivuille.


Kuva: Florencia Viadana / Unsplash