Haluatko kirjaston residenssirunoilijaksi?

Helsingin kaupunginkirjasto hakee kolmea osa-aikaista residenssirunoilijaa kirjaston ja palvelukeskuksen yhteiseen hankkeeseen. Kokeilulla haetaan uusia tapoja vahvistaa ikääntyneiden osallisuuden kokemusta luovan kirjoittamisen ja runouden keinoin. Kokeilu on osa Ikäystävällisempi kirjasto -hanketta, joka toteutetaan Aluehallintoviraston tuella.

Käytännössä työskentely jakautuu palvelukeskuksen ja kirjaston välillä. Palvelukeskukset ovat kaupungin avoimia kohtaamispaikkoja, jotka on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille.

Residenssirunoilijan tehtäviin sisältyy

  • tehtävien ja tapahtumien suunnittelu yhteistyössä kirjaston ja palvelukeskuksen henkilökunnan kanssa
  • toteutus yhteistyössä kirjaston ja palvelukeskuksen henkilökunnan kanssa: esimerkiksi ikääntyneille suunnattujen runotyöpajojen suunnittelua ja ohjaamista sekä haastatteluja, havainnointia ja luovaa kirjoittamista yhdessä ikääntyneiden kanssa
  • toiminnan monipuolinen dokumentointi.

Jakson lopuksi tarkoitus on esitellä kertyneet kokemukset, menetelmät ja tulokset esimerkiksi tapahtumana tai näyttelynä.

Residenssijakson ajankohta on 1.10.–30.11.2022.

Residenssirunoilijoilta toivomme luovaa ja monipuolista otetta sanataiteeseen. Toivomme toimintaa ensi sijassa suomeksi, mutta osa voi olla myös esimerkiksi ruotsiksi. Työssä ovat eduksi ryhmänohjaustaidot ja kokemus muun muassa ikääntyneiden ja muistisairaiden kanssa työskentelystä. Tehtävään ei ole varsinaista koulutusvaatimusta.

Haku on avoinna 22.8. klo 16 asti.

Lue lisää tehtävästä: hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat

Kuvitus: Daniel Leiviskä / Helsingin kaupunki