Helmet-brändi on täyttänyt 20 vuotta


Helmet-kirjastoissa on tehty yhteistyötä jo vuodesta 1976 alkaen. Silloin alettiin neuvotella yhteisestä kirjastojärjestelmästä. Yhteistyön ansiosta Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten asukkaat voivat käyttää ilman rajoituksia kaikkia alueen kirjastoja. Helmet on lyhenne sanoista Helsinki Metropolitan Area Libraries.

Nykyinen verkkopalvelu, Helmet.fi, otettiin käyttöön kaksikymmentä vuotta sitten, 3.2.2003.  Samalla alettiin suunnitella Helmet-kirjastokimpalle yhteistä brändiä, jolla olisi oma visuaalinen ilmeensä. Ensimmäisen Helmet-logon ja visuaalisen ilmeen suunnitteli graafikko Sampo Mäkelä. Nykyinen, vuodesta 2016 alkaen käytössä ollut ilme, on Marja Hautalan työtä.

Asiointia ja tietoa kirjastoista verkossa

Helmet.fi-verkkopalvelu jakautuu asiointipalveluihin ja verkkosivustoon, jonka kautta saa tietoa kirjastoista ja niiden palvelutarjonnasta sekä myös kirjavinkkejä ja kirjastoalan uutisia.

Asiointisivustolla voi etsiä kirjoja ja muuta aineistoa, tarkistaa ja päivittää omia tietojaan sekä varata ja uusia aineistoa. Verkkosivuston kautta löytyy kaikkien Helmet-kaupunkien yhteinen e-kirjasto: lehdet, kirjat, verkkokurssit ja musiikkipalvelut.  

Helmet.fi-verkkopalvelu on sijoittunut lukuisia kertoja kärkipäähän Taloustutkimuksen teettämässä tutkimuksessa, jossa arvioidaan suomalaisten verkkobrändien arvostusta ja suosittelua. Vuoden 2023 aikana Helmet-verkkopalvelu uudistuu ja asiointipalvelut siirtyvät Finna-verkkopalvelualustalle.

Kiitämme asiakkaitamme kaikista tähänastisista vuosista ja pyrimme jatkossakin tuottamaan teille hyviä kirjastopalveluja!

Lisätietoa:
Helmet-kirjastojen yhteistyösopimus
Pääkaupunkiseudun Helmet-yhteistyö täyttää 45 vuotta
Helmet-verkkopalvelu uudistuu vuoden 2023 aikana
Finna