Helmet-kirjastojen roolipelikerho jatkaa toimintaansa ja laajenee samalla Espooseen

Loistavia uutisia roolipelitarinoiden ystäville!

Oodista eteenpäin siirtynyt, pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen yhteiseksi roolipelikerhoksi muuntautunut roolipelikerho on saanut uudet pelitilat. Ne löytyivät, ei yhdestä, vaan kahdesta Helmet-alueen kirjastosta!

Kerhon pelit jatkuvat tulevaisuudessakin parittomien viikkojen keskiviikkoisin niin, että pelitilana toimii joka toinen kerta Otaniemen kirjasto Espoossa, ja vastaavasti joka toinen kerta Helsingin Pasilan kirjaston opetustila DINO. Lähipelikantaan kerho pääseekin noissa sijainneissa palaamaan heti maaliskuussa, kun pelit alkavat 1.3.2023 Otaniemessä. 15.3. on Pasilan vuoro.

Erilaisia tiloja samanlaisessa käytössä

Otaniemessä kerhon pelit sijoittuvat rauhalliseen tilaan, ja vaikka kirjasto on omatoimikäyttöisesti pelien aikana avoinna, roolipelitoimintaan on tilassa tarpeeksi rauhallista. Pasilassa kerhon peleille on varattu erillinen huone, jonne mahtuu hyvin kaksi reilunkokoista pelipöytää ja sermikin niiden väliin. Molemmista tiloista täytyy poistua kello 22 mennessä, joten tulevaisuudessa tähtäämme siihen, että pelien purkukeskustelut päästään aloittamaan viimeistään klo 21:30, ja ulkona ollaan hyvissä ajoin ennen kymmentä. Pelit voidaan molemmissa paikoissa aloittaa työssäkäyvien kerholaistenkin kalentereihin paremmin sopivasti klo 17.   

Saapumisohjeet Otaniemen kirjastoon
Bussit: 550, 555, 111
Metro
Paras kulkuväline Otaniemeen saapumiseen riippuu tulosuunnasta. Paikalle pääsee näppärästi joko bussilla tai metrolla. Otaniemi sijaitsee B-vyöhykkeellä. Jos saavut metrolla, jää pois Aalto-yliopiston metroasemalla ja heti metrosta noustuasi, ole tarkkana uloskäyntiä valitessa. Metrolaiturin toisesta päästä päädyt Aalto-yliopiston kampukselle (vältä uloskäyntiä A!) ja toisesta päästä (uloskäynti B) suoraan 20 metriä mäennyppylän päälle, Tietotielle, mistä on vain 100 metrin matka suoraan eteenpäin, mäkeä alas Otaniemen lukiolle ja kirjastolle. Myös tuleva Raidejokeri kulkee Otaniemeen kun se ensi syksynä ryhtyy liikennöimään.  
Kirjaston talon tunnistaa suuresta karhumuraalista. Karhun kuono osoittaa kohti kirjastoa. Kirjaston oma sisäänkäynti on lukion pääovien oikealla puolella. Kirjaston ikkunassa on oma, oranssi karhu.

Saapumisohjeet Pasilan kirjastoon
Bussit: 23, 59, 69, 500, 506, 510, 518, 848
Raitiolinjat: 7, 9
Lähijunat: Kaikki lähijunat pysähtyvät Pasilassa.
Pasilan kirjasto sijaitsee A-vyöhykkeellä, lähes vastapäätä messukeskuksen eteläistä sisäänkäyntiä. Sisäänkäynti kirjastoon on kerrosta ylempänä kuin messukeskuksen sisäänkäynti, Itä-Pasilan kävelykannella. Messukeskukselta kirjaston sisäänkäynnille johtavat portaat. Kirjaston sisäänkäynnille pääsee esteettä myös Triplan suunnasta. Pelitilamme sijaitsee kirjaston toisessa kerroksessa, kirjastossa on hissi.

Kevään teemana uusi alku

Kevään teemaksi valikoitui osuvasti Uusi alku. Tuo sanapari pitää sisällään hyvin paljon erilaisia tarinoita reinkarnaatiosta päiviin murmelina. Jotta lähipelitoiminnan uudelleenkäynnistys menisi mahdollisimman jouhevasti, ei kevätkaudella 2023 erikseen otsikoida peluutuspaikkoja teeman ja ei-teeman mukaisiin peleihin, vaan kyseessä on hyvin löyhästi tulkittu teema. Alla näet kaikki kerhon kevätkauden lähipelipäivät ja paikat. Pelipaikka laitetaan selvästi näkyviin myös pelien ilmoitukseen, jotta tiedät, ilmoittaudutko Otaniemen vai Pasilan peliin. Varsinainen päivittyvä, aiemmilta kausilta tuttu peliaikataulu pelauttajineen, vapainen pelautuspaikkoineen ja pelien otsikoineen julkaistaan kerhon ryhmässä kuten ennenkin lähiaikoina. 

Maaliskuu:
1.3. klo 17-21:30 Otaniemi: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 16.2.
15.3. klo 17-21:30 Pasila: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 2.3.
29.3. klo 17-21:30 Otaniemi: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 16.3.

Huhtikuu:
12.4. klo 17-21:30 Pasila: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 30.3.
26.4. klo 17-21:30 Otaniemi: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 13.4.

Toukokuu:
4.5. Kerhon Star Wars-päivä, Otaniemi: Ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 21.4.
10.5. Pasila: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 27.4.
24.5. Otaniemi: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 11.5.

Kesäkuu:
7.6. Pasila: Peleihin ilmoittautuminen aukeaa kerhon FB-ryhmässä 26.5.

Tule vetämään peli kerhoon!

Kevätkaudella on useita peluutuspaikkoja vapaana molemmissa sijainneissa, joten pelinjohtajia haetaan nyt aktiivisesti koko ajan. Myös etäpelejään voi kerholle tarjota. Niitä varten on edelleen olemassa kaksi puhe- ja äänikanavaa Roolipelit-discordissa.  Jos innostuit, ja haluat vetää oman kertapelisi kerhossa, laita sähköposti, jossa kerrot pelistäsi tarkemmin osoitteeseen: heikki.marjomaa@hel.fi  
Muista, että Helmet-roolipelikerhossa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Ota tämä huomioon myös omaa peliäsi valmistellessa. On tärkeää, että kaikki viihtyvät kerhossa.

Mikä Helmet-roolipelikerho?

Helmet-roolipelikerhossa aloittelijakin pääsee kokeilemaan roolipelaamista ilman minkäänlaista varustepussia tai aiempaa pelikokemusta. Riittää, että on kiinnostunut. Kerhossa pelataan vain kertaluonteisia yhden illan tarinoita, joilla ei ole juonellista jatkumoa pelikertojen välillä. Ryhmää ylläpitää osaava porukka pelinjohtajia, joilla on pitkä kokemus pelauttamisesta. Lisää tietoa kerhosta, ja ohjeet peleihin mukaan pääsyyn löydät osoitteesta helmet.fi/roolipelikerho

Kerhon ylläpitäjät ja kummisetä kirjastolla, Heikki Marjomaa