Celian kirjanmerkit

Hyvä kirja kuuluu kaikille!

Celian kevätkampanja näkyy kirjastoissa 9.4.–15.5.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tuottaa muun muassa äänikirjoja kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa esimerkiksi luki- tai oppimisvaikeuksien, kognitiivisten häiriöiden, liikkumiseen liittyvien esteiden, sairauden, näkövamman tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Pohjoismaisen arvion mukaan noin viidellä prosentilla väestöstä on erilaisista syistä johtuvia vaikeuksia lukea painettuja kirjoja. Se merkitsee Suomessa noin 275 000 ihmistä, joille voisi olla iloa Celian saavutettavista kirjoista.

Kampanjan avulla halutaan lisätä yleistä tietoisuutta Celian äänikirjapalveluista, tavoittaa mahdollisimman laajasti lukemisesteisiä asiakkaita ja tarjota heille pääsy saavutettaviin aineistoihin, tietoon ja elämyksiin.

Kampanjan aikana kirjojen välistä löytyy Celian kirjanmerkkejä. Kirjanmerkkien tarkoituksena on kertoa Celiasta kaikille kirjoja rakastaville, muistuttaa siitä, että lukemisen ilo kuuluu kaikille ja rohkaista jokaista meitä kertomaan Celiasta niille, jotka saavutettavia kirjoja tarvitsevat.

Useissa Helmet-kirjastoissa on mahdollisuus rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Kysy lisätietoja lähikirjastostasi.

Lisätietoja Celiasta, Celian asiakkuudesta ja asiakkaaksi rekisteröitymisestä Celian sivuilla (linkit aukeavat uuteen sivustoon)

Tervetuloa Celian lainaajaksi 

Celia.fi

Äänikirjat yksityishenkilöille 

Lisätietoa äänikirjoista Helmet.fi-sivustolla:

Äänikirjoja lukemisesteisille