Internet of Things - Esineiden Internet


Esineiden internet on internet-verkon laajentumista laitteisiin ja koneisiin. Koneita voidaan ohjata internetverkon yli, jolloin ne keräävät tietoa ympäristöstään ja toimivat sen mukaisesti. Esimerkiksi hitsauslaite voi kerätä tietoa omasta toiminnastaan ja ottaa ohjeita verkon kautta. Toisaalta voit vaikkapa käynnistää oman saunasi kiukaan puhelimestasi käsin matkalla töistä kotiin päin. Tekniikka ja sen nimitys esineiden internet ovat syntyneet 1990-luvulla, ja ne ovat yleistyneet nopeasti teollisuudessa. 

Tulevaisuudessa esineiden internet voi muuttaa arkielämää huomattavasti - paljon enemmän kuin nyt tulemme ajatelleeksi. Miltä kuulostaa älykkäästä sementistä rakennettu silta, joka varoittaa autoilijaa, että se on jäinen ja että pitää hiljentää vauhtia? Tai että jäinen silta lähettää autolle komennon, joka automaattisesti hiljentää sen vauhtia? Älykodit, automaattiautot ja esineiden identiteetti verkossa ovat mahdollisuus, mutta myös uhka. Toimiiko kaikki niin kuin pitäisi ja entä tietoturvakysymykset?


Työpajat tämän syksyn ajan Tapiolan kirjastossa

Maailma on monimutkainen, mutta Tapiolan kirjaston työpajoissa voit tänä syksynä selventää käsitystäsi koodaamisesta, esineiden internetistä ja e-aineiston merkityksestä juuri sinulle sekä myös rakentaa esineen internetiin ihan itse.

Internet of Things - Esineiden internet -työpajat jatkuvat Tapiolan kirjaston Pajassa 29.11.2016 asti aina tiistai-iltaisin klo 17:00 - 19:50. Työpajojen alaikäraja on 16 vuotta ja kyseessä on avoin workshop. Viikoittain kuullaan myös alustuksia esineiden internetiin liittyvistä eri aiheista.

IoT workshopit sopivat uusia harrastuksia etsiville, tekijöille ja innovaattoreille. Toivomme mukaan eri osaamisalueitten sankareita: tarinankertojia, graafikoita, koodaajia, ideoijia, suunnittelijoita ja muusikoita! Yhdistämme osaamisemme ja ideamme. Autamme toisiamme samalla kun autamme itseämme. Avainsanoja ovat Unity3D, Arduino, Myo, VR, Oculus Rift, LilyPad, Raspberry, Fullstack, 3D Modeling ja Unreal Engine.


Lue lisää:

That Internet of Things' Thing

The Internet of Things Postscapes - Some examples of Internet of Things Applications


Lisätietoja: internetpaja@espoo.fi

Tapiolan kirjasto

Teksti:
Marjut Saloniemi, Oili Sivula
Taru Björkman