Kalasatamaan avataan konttikirjasto

Kalasatamassa toimii syys-lokakuun lähipalvelupiste älykonteissa -kokeilu, joka toteutetaan yhteistyössä PiggyBaggy-palvelun, Helsingin kaupunginkirjaston, Kalasataman ruokapiirin, Herttoniemen ruokaosuuskunnan, sähköautojen vuokrauksen EkoRentin, Forum Virium Helsingin, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen sekä Kalasataman keskuksen eli REDIn toteuttaja SRV:n kanssa.

Konttikirjasto toimii itsepalveluperiaatteella ja on avoinna ympäri vuorokauden.

- Kalasataman asiakkaat pääsevät konttiin matkakortilla. Ideana on, että he voivat palauttaa lainaamansa aineistoa älykonttiin ja lainata siellä valmiina olevaa aineistoa. Myös konttiin palautettu aineisto on lainattavissa, kertoo projektivastaava, suunnittelija Anu Koski.

Syys- ja lokakuun aikana selvitetään älykkään noutopisteen soveltuvuutta ja hyötyjä kirjastolle. Tarkoituksena on luoda väliaikaisen kirjaston konsepti, jota on mahdollista hyödyntää muissa vastaavissa kohteissa.

Tällä hetkellä vastaavanlainen itsepalvelukirjasto löytyy Töölöstä Kulttuuritehdas Korjaamolta. Korjaamon minikirjasto korvaa Töölön kirjaston remontin ajan kirjastopalveluita alueen asukkaille.

Avajaiset 20.9. klo 12-15
Kalasataman lähipalvelupisteen älykonteilla pidetään avajaiset lauantaina 20.9. klo 12-15. 

Koko perheen avajaisohjelma koostuu palveluiden kokeilusta, aurinkoenergiavohveleista ja sirkusesityksistä. Lapset pääsevät myös maalaamaan kontin yhden seinän.

Kalasatamasta tulee älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, Fiksu Kalasatama. Aluetta kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, avointa dataa hyödyntäen. 2030-luvulle mennessä Kalasatamassa on 20 000 asukasta ja 8 000 työpaikkaa.

Lähipalveluiden älykontit löytyvät Kalasataman ja Suvilahden väliseltä parkkialueelta läheltä Arielinkadun ja Antareksenkadun kulmaa.

Kalasataman lähipalvelupisteenä toimivat älykontit toimittaa PiggyBaggy. Pääset käyttämään älykonttien palveluita rekisteröitymällä PiggyBaggy-palveluun osoitteessa tinyurl.com/alykontit. Sisäänpääsyn ongelmatilanteissa ota yhteys: support@piggybaggy.com

Lisätietoa:

Älykonttikokeilu

 

 Teksti: Maisa Hopeakunnas
Kuva: Piggybaggy