Kirjablogit mukana Helmet-lukuhaasteessa

Myös monet kirjablogia kirjoittavat henkilöt osallistuvat Helmet-lukuhaasteeseen. Vuonna 2017 nostamme bloggareita näkyvämmin esiin. Tälle sivulle on listattu kirjallisuusblogeja, jotka ottavat osaa Helmet-lukuhaasteeseen. Blogin kirjoittajat ovat itse saaneet lyhyesti esitellä bloginsa. Muun muassa näistä blogeista voit etsiä vinkkejä myös haastekohtaan 2. Kirjablogissa kehuttu kirja.

Blogit

1001 kirjaa ja yksi pieni elämä

Listahulluutta, kirja-arvosteluja ja kirjafiilistelyä. 1001 kirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea -lista on ykkösprojektini, mutta mukaan mahtuu kirjoja laidasta laitaan.

Aamulyhyet

Elämästä teksteihin ja takaisin. – Montako Helmet 2017 -lukuhaasteen ehtoa pystyn täyttämään kirjaston kierrätyspisteestä löytyneillä teoksilla?

Annelin kirjoissa

Intohimosta kirjallisuuteen käsittelee niin kauno- kuin tietokirjallisuuttakin, yleensä tuoretta, mutta tekee myös intohimomatkoja aiemmin ilmestyneisiin.

Anun ihmeelliset matkat

Kirjoja ja matkoja, enimmäkseen arvioita uudehkoista romaaneista. Bloggaaja löytää inspiraatiota rajantakaisesta Karjalasta ja Aasian ja Afrikan kulttuureista. Työttömyys ja aikuisopiskelu asettavat kirjoittamiselle reunaehtoja.

Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita. -peace & love, and respect to you all-

Bibliofiilin päiväunia

Turkulaisen bibliofiilin kirjallisuusblogi.

Book Roulette

Kirjoja laidasta laitaan ja huvin vuoksi.

Cinders' book corner

My blog about books and reading.

Dysphoria

Pääpaino blogissani on nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuudessa: etenkin scifi, dystopia, urbaani fantasia ja paranormaali romantiikka lähellä sydäntä. Myös lastenkirjoja ja aikuisten kirjallisuutta esittelen. Kirja-arvioni perustuvat senhetkisiin tuntemuksiini.

Elmchilde

Sekalaisten kummallisuuksien kokoelma sekä kirjablogi. Pääasiassa englanniksi, osittain myös suomeksi.

Eniten minua kiinnostaa tie

Kyltymätöntä lukemista laidasta laitaan, ajoittain kaikenlaista muutakin.

Evarian kirjahylly

Lukuhaasteista innostunut kirjastontäti bloggaa lukemistaan kirjoista ja satunnaisesti höpöttelee muutakin.

Hemulin kirjahylly

5-vuotias blogi, jossa luetaan pääasiassa aikuisten kertomakirjallisuutta, sekä kotimaista että käännettyä. Säännöllisesti hypähdetään myös lasten- ja nuortenkirjoihin sekä tietopuolelle. Bloggaajana juoksua harrastava lastenkirjastotäti.

Hyviä sanoja

Kulttuuriblogi, jossa ruuhkavuosia elävä pienen lapsen äiti marisee siitä, ettei ehdi lukea tarpeeksi. Silloin tällöin onnistuu myös kirjoittamaan lukemastaan. Tykkää kirjoista, joissa on twistiä.

Hyönteisdokumentti

Kirjablogi, joka löytää luettavaa kirjastoista enemmän Pasilan kirjavarastosta kuin uutuushyllyistä. Novellit, runot ja näytelmät ovat hyvää luettavaa siinä missä romaanitkin.

Jotain hyvää

Blogi kertoo nuoren aikuisen elämästä ja elämyksistä liikunnan, ruoan, kulttuurin ja kirjojen parissa. Helmet-lukuhaaste päivittyy tänä vuonna blogiin kuukausittain!

Kartanon kruunaamaton lukija

Kirjoja laidasta laitaan pääasiassa englanniksi luettuna. Blogi on suomenkielinen.

Karvakasan alta löytyi kirja

Parikymppinen kissahenkinen pariskunta bloggaa kirjoista.

Kasoittain kirjoja

Kirja-arvioita ja -suosituksia sekä romaaneista että tietokirjoista.

Kirjahiiri lukee

Blogia kirjoittaa helsinkiläinen kahden pienen pojan äiti, joka hemmottelee itseään lukemalla.

Kirja hyllyssä

Lukuharrastajan ajatuksia ja arvioita (kauno)kirjallisuudesta, joskus teatteristakin.

Kirjakirppu

Kirjakirppu lukee ja kirjoittaa niin uusista kuin vanhemmistakin kirjoista vauhdikkaan lapsiperhearjen keskeltä.

Kirjakirsu

Perustin kirjablogini viime uutena vuotena juurikin tämän haasteen innostamana! Jatkan samalla linjalla ensi vuonna, eli kirjoitan rennolla otteella niin valitsemistani haastekirjoista kuin muistakin lukemistani kirjoista. Tarkoituksena levittää lukemisen ilosanomaa ja innostaa myös vähemmän lukevia kirjojen pariin :)

Kirjaluotsi

Kirjaluotsi on kirjablogi, joka uskoo kaunokirjallisuuden elämää parantavaan voimaan. Ajatuksia mieltä avartavista kirjoista ja tarinoista.

Kirjan lumo

Uusi blogi, joka toimii pääasiassa pitäjän lukupäiväkirjana. Pitkän ajan lukuharrastaja, joka ei voi koskaan jättää kirjaa kesken. Se on ainakin selattava loppuun!

Kirjan pauloissa

Lukupäiväkirja. Tänä vuonna lähes yksinomaan kotimaista, uutta ja klassikkoja. Suomen historian vaiheisiin sijoittuvat romaanit kiinnostavat, luen myös dekkareita ja lasten ja nuorten kirjoja.

Kirjapoluilla

Luettuja ja lukemattomia kirjoja pääosin sähköisten kirjojen maailmasta. Tutustumisretkiä suomalaiseen nykykirjallisuuteen ja klassikoihin sekä seikkailuja suomalaisen ja käännösfantasian ja -scifin parissa. Muinaisreittejä ja uusia polkuja kirjojen parissa!

Kirjasta kirjaan

Teen kirja-arvioita suomeksi julkaistuista kotimaisista sekä käännöskirjoista.

Kirjat, sopat ja sähellykset

Luettuja kirjoja, ruuanlaittoa ja kaikenlaista säheltämistä.

Kirjataivas

Nuoren naisen fantasiapainotteinen kirjablogi.

Kirjavaras Rere

Luettuja kirjoja matkan varrelta. Oman maun ja mielen mukaan. Ehkä toisillekin jotakin... Luetaan mitä halutaan, kunhan luetaan!

Kirjavarkaan tunnustuksia

Kirjavaras esittelee saalistaan ja taipuu kirjallisuutta koskeviin tunnustuksiin blogin muodossa.

Kirja vieköön!

Kirjallisuutta laidasta laitaan. Kiva olla mukana 2017 haasteessa!

Kirsin kirjanurkka

Keski-ikäinen lukutoukka ja teatterifani kirjoittaa lukemistaan kirjoista, katsomistaan näytelmistä ja kirjallisuusilmiöistä.

Konfiguraatio

Kirjallisuusblogi, jossa konfiguroidaan tekstejä rakentavasti

Kosminen K

Tervetuloa kosmiselle matkalle kulttuuriin! Kirjoitan pääosin taiteista, kirjallisuudesta, teatterista, elokuvista ja näyttelyistä. Blogi toimii lukukokemus- ja kulttuuripäiväkirjana. Ravaan kirjastossa vähintään kerran viikossa ja lukupino ei ole stressin aihe vaan onnellisuuden lähde.

Koukussa koirakirjoihin

Kommentteja koirakirjoista välillä viihteellisestikin, visailuja, aiemmilta vuosilta Koirafanitus-lehdessä julkaistuja kirjaesittelyjä, bloggaajana koirakirjailija.

Kujerruksia

Monipuolisesti kulttuurin parissa seikkaileva blogi.

Kulttuuri kukoistaa 

Kirjahullun elämäntapablogi, joka esittelee kotimaisia ja käännettyjä uutuuksia, romaaneja ja tietokirjoja oman luku- ja elämänkokemuksensa kautta.  

Kulttuuritekoja

Muistiinpanoja kulttuurin koetuista sivuvaikutuksista. Kirjoja, elokuvia ja muita kulttuurielämyksiä Helsingissä koettuna. Kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Les! Lue!

Kaksikielinen kirjallisuusblogi keskittyy ennen kaikkea suomalaiseen ja norjalaiseen kirjallisuuteen, lastenkirjallisuuteen sekä kaksikielisyyttä ja ulkosuomalaisuutta käsitteleviin teemoihin.

Luettavia!

Aloitan kirjablogin pitämisen vuoden 2017 alusta. Ensimmäisen blogivuoteni teemana on Suomi, suomalaiset, suomalaisuus ja suomen kieli sekä kuukausittain vaihtuva alateema.

Luettua elämää

Lukemisen juhlaa arjen keskellä.

Lukuisa

Kirjablogi, jossa innostutaan vähän kaikista kirjallisuudenlajeista. Kirja-arvioita ja kirjallisuuspalkintojen ruotimista.

Lukujonossa

Viihdyttävä kirjablogi tarjoilee kirja-arvioita, teemapostauksia, lukuhaasteita ja kirjavaa huumoria. Maista ja ihastu!

Lukutoukan kulttuuriblogi

Kirjablogi puhtaasta rakkaudesta kirjallisuuteen. Luen kirjoja monesta genrestä, mutta kotimainen kirjallisuus ylipäätään (ja etenkin kotimainen kauno) on ottanut sydämestäni merkittävän paikan.

Lukuvinkit kaikenlaiset

Lukuideoita sieltä ja täältä. Tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kirjoja ja kirjasarjoja. Toivottavasti löytyy :)

Lumiomena

Blogi, jossa humanistiäiti lukee ja haaveilee. Pääpaino laadukkaassa nykykirjallisuudessa, mutta mukaan mahtuu myös klassikoita ja kevyempiä yllätyksiä.

Mari a:n kirjablogi

Kirjablogi, joka on sinnitellyt hengissä lokakuusta 2010 asti. Kiinnostuksen kohteena uutuuskirjat ja lukuhaasteiden myötä lukuun tulevat vanhemmat kirjat. Bloggaajan tunnistaa jalkapallokenttien reunoilta kirja kädessä.

Minun Mielessä

Olen kolmekymppinen lukutoukka. Rakastan kirjoja ja lukemista. On ihanaa sukeltaa mitä erilaisimpiin ja ihmeellisimpiin maailmoihin hyvää kirjaa lukemalla.

Mitä luimme kerran

Kirjablogi, jossa luetaan lähinnä nykykirjallisuutta, laajennetaan omaa maailmankuvaa ja rauhoitutaan kirjan, teen ja ylisuurten villapaitojen äärellä.

Mrs Karlsson lukee

Mrs Karlsson on ulkosuomalainen kirjaharrastaja ja kirjastojen suurasiakas.

Muinainen

Ruuhkavuosista ja vaipparallista selvinnyt neljän lapsen äiti lukee ja kirjoittaa.

Notko, se lukeva peikko

Nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuuteen erikoistunut blogi, jossa tutkaillaan kevyellä otteella enimmäkseen uudempia teoksia sekä keskustellaan ajankohtaisista ja puhuttavista yhteiskunnallisista aiheista.

Nuoren opettajattaren kirjablogi

Nuori ruotsin ja englannin kielen opettaja pohtii blogissaan lukemiaan kirjoja. Kiinnostunut kaikenlaisesta kirjallisuudesta, mutta erityisesti dekkareista, historiallisista romaaneista ja rakkaustarinoista.

Oksan hyllyltä

Rupattelua luetuista kirjoista. Pidän erityisesti hyvistä romaaneista, dekkareista, fantasiasta, sarjakuvista - ja lukuhaasteista.

Parasta ennen...

Blogissa käsittelen terveyteen, liikuntaan, Italiaan sekä kirjoihin ja lukemiseen liittyviä aiheita. Päivitän blogiani yleensä kerran viikossa. Blogitekstit ovat lyhyitä.

Pauline von Dahl

Kirjoja, joogaa ja taidetta. Scifi, fantasia ja tietokirjat.

Reader, why did I marry him?

Kirjablogi. Kiinnostuksen kohteet: feminismi, rotu, kulttuuri, valta, yhteiskunta, kirjallisuuden teoria, estetiikka, kirjallisuuden tutkimus

Sanoissa ja sivuilla

Kirjoitan ja luen – siis olen. Lukija etsii toista lukijaa ja haluaa jakaa lukemaansa.

Sanojen keskellä

Lukuhaastetta varten perustettu blogi. Kirjahyllystä löytyy klassikoita, modernia kirjallisuutta, historiaa, scifiä ja musiikkikirjoja.

Sheferijm - Ajatuksia kirjoista!

Ajatuksiani ja lukukokemuksia kirjoista, erityisesti vanhemmista kirjoista!

Siniset helmet

Kirjavinkkarin ja esikoiskirjailijan kirjablogi, joka painottuu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen sekä fantasiaan. Hyppelen kuitenkin myös aikuistenkirjallisuuden puolella lähtien dekkareista paranormaaliin erotiikkaan ja antiikin runouteen. 

Sivujen välissä

Jyväskylässä asuvan helsinkiläisen kirjablogi, jossa esille nousee eniten nuorten aikuisten kirjat, vaikka sekaan mahtuu kirjoja monesta muustakin genrestä. 

Sivutiellä

Kirjablogi, jossa jaetaan rakkaus kirjoihin ja kirjastoihin sekä ihmetellään, mitä annettavaa feminismillä on lukukokemuksille.

Skies and Fairytales

Blogissa kirjoitan englanniksi arvioita sekä suomalaisista että ulkomaisista uutuuksista, klassikoista ja salaisemmista helmistä.  (pun intended) 

Tarukirja

Nobelisteja ym. tasokasta kaunokirjallisuutta. Myös dekkareita.

Tekstiluola

Tekstiluolaa voisi kuvailla kirjalliseksi blogiksi, jossa julkaistaan niin kirja-arvioita ja muuta kirjallisuusaiheista pohdintaa kuin kirjoittajan omia kaunokirjallisia tuotoksia.

tiksu84

Tule mukaan seuraamaan vuoden 2017 Helmet-lukuhaasteen etenemistä ja saamaan lukuvinkkejä!

Toisten kirjahyllyillä

Keltaisessa kerrostalossa luetaan aamuisin kirjoja ja sen jälkeen vinkataan niistä muille. Pyrkimyksenä lukea kirjoja laidasta laitaan etsien niitä kirjastoista ja muiden kirjahyllyistä. Lukeminen on ovi seikkailuille.

Tuhat elämää

Haapajärven kirjaston kirjablogi. Henkilökunta osallistuu yhdessä Helmet-lukuhaasteeseen. 

Tuntematon lukija

Lukutoukan mietteitä ahmimastaan kirjallisuudesta.

Täysien sivujen nautinto

Kirjastoböönan kirjablogi. Lähinnä kaunokirjallisuutta, niin Suomesta kuin maailmaltakin. Pidän: kieli, rakenteet, feminismi, kokeilevuus, upottavuus.

Täysin arkista

Kommentoin maallikon silmin lukemiani kirjoja ja kaikkea muutakin arkeen liittyvää.

Unelmien aika

Helsinkiläinen nainen lukee kirjoja laidasta laitaan ja kirjoittaa lukukokemuksistaan sekä kaikesta kirjoihin liittyvästä kuten kirjamessuista, kirjastovierailuista ja lukuhaasteista.

Uniloimi - kirjavuosi

Ajatuksiani luetuista HelMet lukuhaasteen 2017 kirjoista. Kirjat luen joko suomeksi, englanniksi tai ranskaksi ja blogin kirjoitan suomeksi.

Venlan maailma

Nuoren rovaniemeläisnaisen harrasteblogi. Monipuolisessa blogissa ovat pääosissa mm. kirjallisuus, matkailu ja käsityöt. Tervetuloa!

Vielä yksi sivu...

Blogi, jonka perustin motivaatioksi suorittaa lukuhaaste 2017

Vinopino kirjoja

Blogissani esittelen lukemiani kirjoja ja höpöttelen kirjojen maailmasta. Pääsääntöisesti nuorten aikuisten kirjallisuutta, mutta myös muutakin. Tänä vuonna tavoitteena lukea enemmän kotimaisia!

Vintagentti

Vintagentissa tuunataan ja tehdään monennäköistä käsin, mutta myös käsitellään populaarihistoriaa ja sen ilmiöitä pitkin poikin. Yhä enemmän myös luetaan ja kirjoitetaan kirjoista.

Vuoden varrella luettua

Vuoden 2016 lukuhaastetta seurasin sivusilmällä, 2017 lukuhaaste innosti täysillä mukaan. Haastekohdat täyttyvät lähinnä dekkareista ja muista jännäreistä, vaikka periaatteessa kaikki kirjallisuus kiinnostaa. Nähtäväksi jää, mihin tämä vuoden varrella muodostuu.

Yksi pieni lukupäiväkirja

Dekkareista chick-litiin ja kaikkea siltä väliltä. Paluu takaisin rakkaan harrastuksen pariinsa - kirjojen maailmaan. 

Yöpöydän kirjat

Blogissa esittelen pääasiassa lukemiani nuorten aikuisten kirjoja, etenkin dystopiaa. Kiinnostavia teemoja ovat myös toinen maailmansota ja steampunk, mutta luen paljon laidasta laitaan, myös klassikoita.

Tämä lista on koostettu vuoden 2017 lukuhaasteeseen osallistuneista blogeista, eikä sille voi enää ilmoittautua.

Lataa tästä virallinen Helmet-lukuhaaste -kuva käytettäväksi blogissasi.