Kirjaston kesämuistio

Helmet-kirjastojen aukioloajoissa on kesällä muutoksia. Tarkista aukioloajat oman kirjastosi sivuilta.  Kirjaston asiakkaan kannattaa lukea kesänviettäjän kirjastomuistio, jossa on monta hyvää vinkkiä kesälle.

Kesän kirjastomuistio

1. Lomalle mukaan 100 lainaa

Lomalukeminen ei lopu kesken: Helmet-kirjaston asiakkaana voit saada mukaasi 100 lainaa ja tehdä 100 varausta. Lomalla on aikaa nauttia kirjoista, lehdistä, elokuvista, peleistä ja musiikista.

2. E-lainat eivät vie tilaa 

E-kirjastosta saat kirjoja, lehtiä ja musiikkia, olitpa kaupungissa tai mökillä, rannalla tai sisätiloissa. Lue lisää Helmetin e-kirjaston ohjeista.

3. Kirjastot ovat auki kesälläkin ja e-kirjasto 24/7

Lähes kaikissa kirjastoissa on kesäaikana hieman lyhyemmät aukioloajat. Tarkista Helmet.fi:n aukioloista, miten oma kirjastosi on auki kesällä. Tarkista myös omatoimikirjastojen aukioloajat.

E-kirjasto on avoinna koko kesän ympäri vuorokauden.

4. Muista uusia lainasi lomallakin

Omien lainojen uusiminen kannattaa muistaa lomallakin: se on helppoa mistä päin maailmaa tahansa. Tarvitset verkossa uusimista varten kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Kirjaudu Helmet.fi:ssä omiin tietoihisi ja uusi kaikki lainasi parilla klikkauksella. Lainat voi uusia viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia.

Muistathan, että lainat voi palauttaa mihin tahansa Helmet-kirjastoon tai kirjastoautoon.

5. Entä jos varaukseni tulee, kun olen matkalla?

Jos et pääse noutamaan varauksiasi lomasi aikaan, sinun kannattaa ennen lomaa lukita varauksesi: kirjaudu omiin tietoihisi ja valitse varauksen kohdalla "Lukitse". Kun lukitset varauksesi, se ei voi tulla noudettavaksi, ennen kuin poistat lukituksen. Kun palaat lomalta, poista lukitus ja säilytät paikkasi varausjonossa. Lue tarkemmat ohjeet varausten lukitsemisesta.

Jos kirjasto, jota tavallisesti käytät, on kesäaikana suljettuna, voit muuttaa varauksesi noutopaikan Helmet-haussa, mikäli se ei ole vielä matkalla suljettuun kirjastoon. Jos varaus on jo lähtenyt matkaan, voit noutaa sen, kun kirjasto on jälleen avoinna.

Lainasi voit palauttaa sulkuaikana mihin tahansa avoinna olevaan Helmet-kirjastoon.

6. Mitä sitten, kun ei ole mitään tekemistä?

Tule kirjastoon! Kirjastoista löytyy koko kesän monenlaista puuhaa kaikille. Seuraa Helmet-kirjastojen tapahtumia tapahtumahaussa. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa monessa kirjastossa.

7. Nauti kesästä!

Kesälomalaisen muistion tärkein kohta on kesästä ja lomasta nauttiminen.

Helmet-kirjastot toivottavat asiakkailleen hyvää kesää!


Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto