Kesälomalainen: muista nämä asiat!

Kirjaston kesämuistio

Helmet-kirjastojen aukioloajoissa on kesällä muutoksia. Tarkista aukioloajat oman kirjastosi sivuilta.  Kirjaston asiakkaan kannattaa lukaista Kesälomalaisen kirjastomuistio, jossa on monta hyvää vinkkiä kesälle.

Kesälomalaisen kirjastomuistio

1. Lomalle mukaan 100 lainaa

Tänä kesänä lomalukeminen ei lopu kesken: Helmet-kirjaston asiakkaana voit saada mukaasi 100 lainaa ja tehdä 50 varausta. Lomalla on aikaa nauttia kirjoista, lehdistä, elokuvista, peleistä ja musiikista.

2. E-lainat eivät vie tilaa matkalaukusta

E-kirjastosta saat kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia, olitpa kaupungissa tai mökillä, rannalla tai sisätiloissa. Lue lisää Helmetin e-kirjaston ohjeista.

3. Kirjastot ovat auki kesälläkin ja e-kirjasto 24/7

Lähes kaikissa kirjastoissa on kesäaikana hieman lyhyemmät aukioloajat. Tarkista Helmet.fi:n aukioloista, miten oma kirjastosi on auki kesällä. Tarkista myös omatoimikirjastojen aukioloajat.

Lauantaisin ovat kesällä avoinna Espoon kaikki kirjastot lukuunottamatta Tapiolan kirjastoa, joka on suljettu lauantaisin 17.6.-11.8.  Vantaalla ovat lauantaisin avoinna Lumo, Myyrmäki, Tikkurila, Länsimäki ja Point. Huomaa, että osassa Espoon ja Vantaan kirjastoja lauantaikäyttö tapahtuu omatoimisesti kirjastokortilla ja pin-koodilla. Helsingissä ovat lauantaisin avoinna Itäkeskus, Oodi, Suomenlinna ja Töölö.

Helsingissä Oodi ja Espoossa Entressen, Ison Omenan ja Sellon kirjastot ovat avoinna myös kesäsunnuntaisin. Omatoimisesti voit käyttää myös sunnuntaisin monia seudun kirjastoja.

Vantaalla on remontin vuoksi suljettu koko heinäkuun.

E-kirjasto on avoinna koko kesän ympäri vuorokauden.

4. Muista uusia lainasi lomallakin

Omien lainojen uusiminen kannattaa muistaa lomallakin: se on helppoa mistä päin maailmaa tahansa. Tarvitset verkossa uusimista varten kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Kirjaudu Helmet.fi:ssä omiin tietoihisi ja uusi kaikki lainasi parilla klikkauksella. Voit ladata myös Taskukirjasto-sovelluksen. Lainat voi uusia viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia.

Muistathan, että lainat voi palauttaa mihin tahansa Helmet-kirjastoon tai kirjastoautoon.

5. Entä jos varaukseni tulee, kun olen matkalla?

Ei hätää! Jos et pääse noutamaan varauksiasi lomasi aikaan, sinun kannattaa lukita varauksesi: kirjaudu omiin tietoihisi ja valitse varauksen kohdalla "Lukitse". Kun lukitset varauksesi, se ei voi tulla noudettavaksi, ennen kuin poistat lukituksen. Kun palaat lomalta, poista lukitus ja säilytät paikkasi varausjonossa. Lue tarkemmat ohjeet varausten lukituksesta.

6. Mitä sitten, kun ei ole mitään tekemistä?

Tule kirjastoon! Kirjastoista löytyy koko kesän monenlaista puuhaa kaikille. Seuraa Helmet-kirjastojen tapahtumia tapahtumahaussa. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa monessa kirjastossa.

7. Nauti kesästä!

Kesälomalaisen muistion tärkein kohta on kesästä ja lomasta nauttiminen.

 ja kesän e-vinkit.

Helmet-kirjastot toivottavat asiakkailleen hyvää kesää!


Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto