Kirjastot avataan 1.6. enintään puolella normaaleista asiakasmääristä

Helmet-kirjastot ovat tarjonneet rajattua ja pääasiassa ennakkovarauksiin perustuvaa aineistojen lainaus- ja palautuspalvelua läpi koko korona-ajan. Tiistaista 1.6. alkaen kirjastoissa voi normaaliin tapaan noutaa teoksia suoraan hyllystä.

Myös asiakastietokoneiden käyttö, tulostaminen, kopiointi ja skannaaminen kirjastoissa on mahdollista. Erilaisia ryhmätoiminnan tiloja ja lukusaleja ei vielä avata.

Kirjastotilat avataan 50 prosentin asiakasmääräkapasiteetilla ja myös istuinpaikkoja vähennetään puoleen. Sellainen kirjaston omatoimikäyttö, jolloin paikalla ei ole henkilökuntaa, ei vielä ole mahdollista.

Kirjastotiloissa tehdään järjestelyjä, joilla varmistetaan turvalliset etäisyydet esimerkiksi asiakastietokoneilla. Kaikkien yli 12-vuotiaiden on edelleen käytettävä kasvomaskia kirjastossa asioidessa, mikäli sen käyttämiseen ei ole terveydellistä estettä.

Käytössä olevat tilat, palvelut ja laitteet vaihtelevat kirjastoittain, joten ne sekä kirjastojen aukioloajat kannattaa tarkistaa omasta lähikirjastosta tai Helmet-verkkosivuilta. 

Lue myös: Asiointi Helmet-kirjastoissa koronaepidemian aikana

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki