Lainaustoiminta Helmet-kirjastoissa alkaa vaiheittain

Varausten nouto, noutolainaaminen ja palauttaminen on mahdollista joissakin Helmet-kirjastoissa jo perjantaina 8.5. Uusia varauksia voi tehdä maanantaista 11.5. alkaen. 

Hallituksen maanantaina 4.5. antaman linjauksen mukaan kirjojen ja muun aineiston noutopalvelu eli ns. take away -tyyppinen lainaustoiminta voidaan käynnistää kirjastoissa välittömästi. Helmet-kirjastoissa lainaustoiminta aloitetaan vaiheittain 8.5. alkaen. 

Helsingissä lainaaminen ja varausten noutaminen on mahdollista 8.5. alkaen Etelä-Haagan, Kallion, Laajasalon, Malmin, Paloheinän, Pasilan, Roihuvuoren, Töölön, Vallilan ja Viikin kirjastoissa sekä keskustakirjasto Oodissa. Muut Helsingin kirjastot avautuvat vaiheittain ma 11.5. alkaen. 

Espoon kaikissa kirjastoissa lainaaminen ja varausten nouto on mahdollista 11.5. alkaen.  

Kauniaisten kirjastossa voi lainata varauksia ja pientä valikoimaa muuta aineistoa 11.5. alkaen. 

Vantaalla voi lainata vain varauksia 11.5. alkaen Hakunilan, Koivukylän, Lumon, Martinlaakson, Myyrmäen, Pointin, Pähkinärinteen ja Tikkurilan kirjastoissa. 

Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa kirjastojen omilta sivuilta. 

Lainojen palauttaminen 

Kirjoja ja muuta aineistoa voi jo nyt palauttaa osaan Helsingin ja Vantaan kirjastoja sekä Kauniaisten kirjastoon palautusluukkujen kautta tai väliaikaisiin palautuspisteisiin. Espoossa palautusten vastaanotto alkaa maanantaina 11.5. 

Lue varauksista: 

Asioi ripeästi ja turvallisesti 

Pidempiaikainen asiointi kirjastotiloissa on mahdollista 1. kesäkuuta alkaen, joten toukokuussa kirjastoasiointi hoidetaan ripeästi ja suositaan lainaus- ja palautusautomaattien käyttöä henkilökohtaisen palvelun sijaan. Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat pidetään suljettuina toukokuun ajan. Kirjastoissa ei siis voi käyttää asiakastietokoneita, jäädä lukemaan lehtiä tai käyttää lukusalia. Kirjastoissa ei myöskään järjestetä tapahtumia. Käytössä ovat ainoastaan peruspalvelut eli varausten nouto, noutolainaaminen ja palauttaminen. 

Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta erityisen hyvin ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana.  

Helsingissä keskustakirjasto Oodissa ja Töölön kirjastossa arkipäivien kaksi ensimmäistä tuntia klo 8–10 suunnataan riskiryhmien asiointiin.  

Kuva: Andrey Shadrin