Musiikkimedia Nuorgam ja Helsingin kaupunginkirjasto yhteistyöhön

Musiikkimedia Nuorgam ja Helsingin kaupunginkirjasto yhteistyöhön

Vapaaehtoisvoimin ylläpidetyn, riippumattoman nrgm.fi-sivuston täydentäminen päättyi marraskuussa 2013. Nyt solmitun sopimuksen mukaan sivuston säilyttämisestä vastaa vastaisuudessa Helsingin kaupunginkirjasto.

Sivulle ei tuoteta uutta sisältöä, mutta kaikki siellä julkaistu materiaali säilyy vapaasti käytettävissä.

- Kirjaston musiikkiaiheinen verkkotarjonta kasvaa näin huomattavasti, kertoo tietohallintopäällikkö Jussi Vehviläinen Helsingin kaupunginkirjastosta. 

- Kirjasto saa käyttöönsä nrgm.fi:n todella runsaan arkiston, josta löytyy tietoa sekä asiakkaiden että henkilökunnan hyödynnettäväksi.

Sivusto syntyi vapaaehtoistyönä
Nrgm.fi sisältää muun muassa yhtyeiden diskografioiden esittelyä ja pop-kappaleiden analyysejä, soittolistoja ja valokuvia. Sivustolla esitellään lukuisia eri vuosikymmenillä vaikuttaneita yhtyeitä ja artisteja.

- Siellä on tuhansia artikkeleita ysäripopista blackmetalliin ja kansanmusiikkiin. Kaikki sisältö on tuotettu vapaaehtoistyönä musiikin harrastajien toimesta, "rakkaudesta lajiin", kertoo Nuorgamin vastaava toimittaja Matti Markkola.

- Olemme iloisia, että Nuorgamin  digihistoriallinen kulttuurisisältö pääsee nyt hyvään ja arvostavaan kotiin, hän jatkaa.  

Nrgm.fi
- perustettiin huhtikuussa 2011
- julkaisijana Musiikkiyhdistys Helsingin Nuorgam ry
- palkittiin 2012 vuoden musiikkiverkkomediana.

Lisätietoja:

Nrgm.fi