Pride-viikon ohjelma Helsingin kaupunginkirjastossa 2020

Helsingin kirjastoissa on Pride-viikolla runsaasti sateenkaarevaa ohjelmaa.

maanantai 7.9. klo 18
Kallion kirjasto, Kupolisali 
Kirjailijavieraat Tuppurainen ja Saarakkala 
Esikoiskirjailijat Tiina Tuppurainen ja Janne Saarakkala avaavat Kallion kirjaston Pride-viikon haastattelutapahtumassa.
 

tiistai 8.9. klo 18–18.45
Kallion kirjasto, Kupolisali
Kuinka olla Tom of Finland -mies työpaja 
Tule mukaan löytämään itsestäsi Tom of Finland -mies, iloinen, ylpeä, maskuliininen ja seksikäs leikkisien ja hauskojen harjoitteiden avulla! Paja on avoin kaikille sukupuolille, seksuaalisuuksille ja kehoille. Kuka vain voi olla Tomin mies!
 

keskiviikko 9.9. klo 12–16.30
Oodi, Kino Regina
Seminaari: Tove Jansson, edelläkävijä 
Oodin ja KAVIn yhteisessä Tove Jansson -seminaarissa kuullaan eturivin Jansson-tuntijoita ja -tutkijoita.
 

keskiviikko 9.9. klo 13–14
Töölön kirjasto, Aula, 1. krs
Drag-satutunti
Drag -runoilija Maimu Brushwood o.s Huolirinta pitää satuhetken Töölön kirjastossa osana kirjaston Helsinki Pride -viikon ohjelmaa.
 

keskiviikko 9.9. klo 14
Töölön kirjasto
Pride piknik
Sään salliessa järjestetään piknik kirjaston pihalla. Tarjolla on pientä naposteltavaa ja omia eväitä voi myös ottaa mukaan.
 

keskiviikko 9.9. klo 17–18.30
Vuosaaren kirjasto, Kokoushuone 1 
Sateenkaareva kirjallisuus ja kirjavinkit  
Rentoa sateenkaarevaa yhdessäoloa 12–18-vuotiaille ja mahdollisuus tulla tutustumaan kirjastojen laajaan sateenkaarimateriaaliin. Illassa mukana HLBTIQA+ -aiheisiin kirjoihin perehtynyt työntekijä, jolta voi tulla kysymään hyviä lukuvinkkejä.
 

su 13.9. klo 19
Rikhardinkadun kirjasto, sisäpiha  
Ulkoilmaelokuvanäytös nuorille - Love Simon
Kaikki nuoret ovat tervetulleita fiilistelemään Pride-viikon loppua Rikhardinkadun kirjaston tunnelmalliselle sisäpihalle. Elokuvana esitetään Greg Berlantin ohjaama Love Simon. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa. Sateen sattuessa elokuvanäytös järjestetään kirjaston sisätiloissa.

Koko Pride-viikon ajan ohjelmassa: 

Aineistonäyttely
Itäkeskuksen kirjasto 
Pride-viikon aikana aineistonäyttely asiakkaille. Näyttely tarjoaa aineistoa moneen lähtöön, tarjolla niin kaunoa kuin tietoa, mukana myös äänikirjoja ja elokuvia.

Kirjanäyttely
Pasilan kirjasto

Sateenkaaripinssipaja
Töölön kirjasto, aula 
Joka päivä klo 12–14 sateenkaaripinssipaja ja Helsinki-sateenkaarikassin arvonta.
 

Sateenkaarihyllyt 
Monista Helsingin kirjastoista löytyy jo sateenkaarihylly, johon on koottuna kaunokirjallisuutta, tietoa, sarjakuvia ja elokuvia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyen. Sateenkaarihyllyjen tavoitteena on parantaa halutun aineiston löydettävyyttä, edistää avoimuutta ja vahvistaa kirjaston roolia syrjintää vastustavana, kaikille avoimena paikkana. Runsas positiivinen palaute ja kirjojen kova menekki ovat jo ehtineet osoittaa, että hyllyt ovat tulleet tarpeeseen.  

Sateenkaarihyllyjä löytyy jo Herttoniemen, Kallion, Kannelmäen, Laajasalon, Maunulan, Olulunkylän, Pasilan, Puistolan, Roihuvuoren, Tapulikaupungin, Vallilan ja Vuosaaren kirjastosta sekä Oodista. Lähiaikoina sateenkaarihylly on tulossa myös Arabianrannan, Kontulan, Käpylän, Malmin, Pukinmäen ja Tapanilan kirjastoihin.