Ryhdy lukulähettilääksi
Pidätkö lukemisesta? Haluatko välittää lukuiloa muillekin? Tule mukaan lukulähettilästoimintaan!
Vapaaehtoiset lukulähettiläät tukevat Helsingissä lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille tai muille, jotka tarvitsevat apua lukemisessa. Lukeminen tapahtuu yleensä palvelutaloissa tai seniorikeskuksissa.
Helsinkiläisistä kirjastoista saat tukea lukulähettilään tehtävään. Kirjastoissa järjestetään lukijoille tapaamisia, joissa annetaan vinkkejä ääneen lukemiseen sopivista kirjoista, välitetään lukuinspiraatiota sekä keskustellaan lukemiseen liittyvistä kysymyksistä ja kokemuksista.
Tule mukaan toimintaan
Järjestämme säännöllisesti tapaamisia uusille ja vanhoille lukulähettiläille. Lukulähettiläiden illoissa pidetään aluksi uusille lukulähettiläille tarkoitettu koulutus vapaaehtoistoiminnan perusteista. Koulutuksen jälkeen on vuorossa vertaistapaaminen uusille ja vanhoille lukulähettiläille.
Lukulähettiläiden koulutusillat ja tapaamiset
Ke 10.5.2023 klo 16.30–19 Lukulähettiläiden ilta Sörnäisissä Kinaporin seniorikeskuksessa. Vapaaehtoistoiminnan ja lukulähettilästoiminnan perusteet uusille. Lopuksi vielä lukijoiden vertaistapaaminen ja kevätjuhla.
Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen lukulahettilas@hel.fi!
Lue lisää Lukulähettiläs-toiminnasta
Lue lukulähettiläiden kokemuksista lukulähettilästoiminnassa: lukulähettiläs muistikummina, lukulähettiläs palvelutalossa ja lukulähettiläs Myllypuron monipuolisessa palvelukeskuksessa.
Lukulähettiläille on Facebook-ryhmä Lukulähettiläät. Ryhmässä voi jakaa lukuvinkkejä sekä muita kokemuksia vapaaehtoisena lukulähettiläänä toimimisesta.
Lukeminen tekee hyvää!
Ääneen lukemiseen sopivaa kirjallisuutta
Dekkarit
Helsinki-kirjallisuutta
Hengellinen kirjallisuus
Huumori
Lehdet ja artikkelit
Lukulähettiläät suosittelevat
Novellit
Pakinat, kolumnit ja esseet
Romaanit
Runot, aforismi, laululyriikka
Sadut
Selkokirjat
Tietokirjat
Viihdekirjallisuus
Lukupassi
Lukupassi (pdf) lukukertojen kirjaamista varten. Voit tallentaa tiedot lukukerroista myös verkkolomakkeella.
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Katja Tähjä