Lapsia kirjaston satutunnilla

Satudiplomi houkuttelee yhteisiin lukuhetkiin

Kirjaston Satudiplomi on leikkisä tapa lisätä lasten lukuintoa. Satudiplomin voi suorittaa yksin tai ryhmänä, ja kun kirjat on luettu, oman diplomin voi hakea omasta lähikirjastostaan.

Satudiplomi on houkuttelee lukemaan yhdessä. Kirjaston koostamalta listalta valitaan ja luetaan yhteensä kymmenen kirjaa, joista vähintään viisi on satukirjoja. Kirjat merkitään muistiin listalle. Kun halutut kirjat on luettu, valmis lista kiikutetaan mihin tahansa HelMet-kirjastoon, josta lukija saa itselleen satudiplomin. Satudiplomin voi suorittaa yksin tai joukolla, esimerkiksi perheenä.

Ehdota kirjaa diplomiin

Satudiplomi syntyi vuonna 2013 Vantaan lastenkirjastotyöryhmän ideasta tarjota pienillekin lapsille lukusuosituksia samaan tapaan kuin koululaisille suunnattu Lukudiplomi. Satudiplomista on julkaistu myös ruotsinkielinen versio.

Kirjalistoille lisätään vuosittain uusia kiinnostavia kirjoja, joita myös asiakkaat saavat mielellään ehdottaa. Satudiplomin kirjaehdotukset on koottu kuuteen ryhmään: klassikkosadut, satuja pienemmille, satuja isommille, kuvakirjat, runokirjat ja leikki.

Satudiplomia ennen on Vantaalla laadittu kymmenen vuotta sitten Lukudiplomi, jonka on suorittanut jo noin 7000 oppilasta. Vuonna 2015 Lukudiplomikin laajentui seudulliseen käyttöön.  

Lue lisää täältä:

HelMet-satudiplomi

Koululaisten lukudiplomi

Teksti: Iina Soininen
Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto