Satudiplomi on entistä monipuolisempi

Helmet-kirjastojen satudiplomit ovat kirjastolaisten kokoamia kirjavinkkilistoja, jotka innostavat etenkin lasten ja aikuisten yhteisiin lukuhetkiin.

Satudiplomi on nyt entistä saavutettavampi ja monipuolisempi. Satudiplomiin on yhdistetty aikaisemmin erillisenä diplomina ollut monikielinen satudiplomi. Jokaisen kirjan kohdalla kerrotaan, millä kielillä teos on saatavissa Helmet-kirjastoissa.

Koska lukemisesta innostuminen kuuluu kaikille, satudiplomissa on tehty yhteistyötä myös saavutettavan kirjallisuuden asiantuntijakeskuksen Celian kanssa. Diplomissa on kerrottu, jos kirja on saatavilla myös Celian äänikirjana. Jokaisessa kategoriassa on vähintään yksi Celian äänikirja. Diplomissa on myös kerrottu, mitkä kirjat voi lukea e-kirjoina.

Satu- ja lukudiplomeja luetaan varsinkin päiväkodeissa ja kouluissa, mutta diplomit on tarkoitettu ihan kaikille lapsille ja perheille. Toivomme, että perheet löytävät satudiplomin ja ottavat sen ahkeraan käyttöön.

Satudiplomiin luetaan vinkkilistoilta kymmenen kirjaa, joista viiden tulee olla satukirja. Kun kirjat on luettu, kirjastosta saa itselleen todistuksen eli diplomin. Diplomin voi suorittaa yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Satudiplomi (linkki aukeaa toiseen sivustoon)