Sirulliset Helmet-kirjastokortit käyttöön Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastoissa


Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoista Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastot alkavat jakaa asiakkaille teknisesti uudistettuja kirjastokortteja syyskuussa 2022. Uusiin kortteihin siirrytään vaiheittain eli nykyiset käytössä olevat kirjastokortit toimivat jatkossakin. 
 
Sirukortin saavat uudet asiakkaat. Kaikkien asiakkaiden kortteja ei automaattisesti uusita eikä korttiuudistuksen vuoksi tarvitse olla yhteydessä kirjastoon.  

Kadonneen tai vahingoittuneen kortin uusiminen maksaa edelleen 3 € (aikuiset) tai 2 € (alle 18-vuotiaat). Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. 
 
Uusissa Helmet-sirukorteissa on viivakoodin lisäksi kaksi erilaista sirua, joten kirjastokortin numero voidaan jatkossa lukea erilaisilla lukulaitteilla. RFID- ja NFC-sirut antavat tulevaisuudessa uusia teknisiä mahdollisuuksia hyödyntää kortteja esimerkiksi tulostuspalveluiden yhteydessä ja kulunvalvonnassa. 
 
Kirjastokorttien ulkoasu ei muutu vaan sirullisissakin korteissa on käytössä Marja Hautalan (Muuks Creative) suunnittelema visuaalinen ilme. Yleiskortissa on Helmet-logo oranssilla pohjalla ja erityisesti lapsille suunnatussa kortissa Helmet-logo värikkäiden kuvioiden ympäröimänä.