Sukella Itämeren pyörteisiin Espoon kirjastoissa 17.-26.8.

Me Espoon kirjastoissa rakastamme merta! Siksi juhlimme valtakunnallista Itämeripäivää monipuolisella ohjelmalla, päivätolkulla. Tervetuloa mukaan!

Kaikki ohjelma on avointa ja maksutonta ja toteutuu elokuussa vallitsevat koronarajoitukset huomioiden. Tilanteen vaatiessa osa tapahtumista muutetaan kokonaan etätapahtumiksi.

Itämeripäivän yleisöluento sello.pngKiinnostaako Espoon rannikkovesien tila ja merialueidemme vedenalaiset erikoisuudet? Tule kuulolle Itämeripäivän yleisöluennolle Selloon! Tilaisuudessa Metsähallituksen tutkimussukeltaja sekä ympäristöministeriön ja Espoon ympäristökeskuksen asiantuntijat kertovat Espoon vedenalaisista aarteista, Itämeren tilasta ja suojelutoimista. 

Itämeripäivän lukupiiri nettiin.pngVai ottaisitko Itämeren sittenkin haltuun sanataiteen keinoin? Osallistu meriaiheiseen luovan kirjoittamisen työpajaan joko etänä kotikoneeltasi tai yhteisessä kisastudiotyöpajassa Tapiolan kirjastossa. Tai osallistu avoimeen merilukupiiriin aiemmin saman päivänä Tapiolan kirjastossa.
 

Sanataidepaja perheille.png Perheille on Entressessä tarjolla ihana animaatio- ja sanataidepaja, jossa runoillaan meren haikuja sekä tutkitaan levähirviöitä ja vedenalaisia sankareita. Tai vaihtoehtoisesti voit mennä Ompun kirjastoon ja heittäytyä villiksi lastenbändi Hattusten vesikeikalla!
 

Nuortenosastot ottavat varaslähdön Itämeripäivään ja järjestävät nuorille etkoilutyöpajoja: 17.-19.8. Ompusta, Tapiolasta ja Soukasta lähdetään merenrantaan valokuvakävelyille. Kävelyiden yhteistuotokset julkaistaan Itämeripäivänä verkossa. Lisäksi 23.-24.8. Sellon Pointissa revitään, leikataan ja liimaillaan meriaiheisia scrap-runoja, joista koostetaan myöhemmin animaatio.

Katso koko ohjelma osoitteesta www.helmet.fi/itameri tai seuraa tapahtumaamme Facebookissa.Tapahtumien lisäksi tarjoilemme Itämeripäivän viikolla merellisiä kirjavinkkejä somessa sekä järjestämme kirjanäyttelyitä kaikissa suurimmissa kirjastoissamme.

Mikä on Itämeripäivä?

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Lue lisää osoitteesta itämeripäivä.fi