Kirjastossa

Sukella kirjaan lukupiirissä

Syksyn alussa käynnistyvät useissa kirjastoissa lukupiirit. Kuka tahansa kirjallisuudesta kiinnostunut voi osallistua – sekä himolukijat että satunnaiset selailijat ovat tervetulleita. Lukupiirissä käperrytään kirjaston nojatuolinurkkaukseen tai lukusalonkiin ja vaihdetaan kokemuksia kirjoista.

Kirjallisuutta laidasta laitaan

Lukupiiriä vetää yleensä kirjaston työntekijä, mutta osallistujat voivat valita kirjat itse. Jos olet innostunut itse toimimaan vetäjänä, voit ottaa yhteyttä lähikirjastoosi ja keskustella mahdollisuudesta tulla vetämään omaa lukupiiriä. Espoon Entressen kirjastossa on lukupiiriä vetänyt eläkeläinen Ritva Milz. Hän on kertonut, että kaksi kertaa kuussa kokoontuvassa piirissä on keskusteltu kirjallisuudesta laidasta laitaan. Yhtä sovittua kirjaa ei ole ollut, vaan jokaisella on ollut mahdollisuus kertoa omista lukukokemuksistaan.

Myös tiettyyn kirjallisuuden lajityyppiin erikoistuneita lukupiirejä on. Esimerkiksi Pasilan kirjastossa toimivat nykykirjallisuuden lukupiiri ja fantasia- ja rikoskirjallisuuden lukupiirit.

Useimpiin lukupiireihin voit liittyä milloin vain. Etsi omasi ja tule mukaan! Tarkemmat tiedot Helmet-kirjastojen lukupiireistä löydät Helmet.fin tapahtumakalenterista (hae sanalla lukupiiri).

Helmet-kirjaston tapahtumakalenteri

Lukupiirien kokemuksia ja kirjallisuusarvioita voit lukea blogissa Lukupiiri.net

Vinkkejä lukupiirin perustamiseen