Tunnelmia Hel-YA -kirjallisuustapahtumasta

Hel-YA! on ainoa valtakunnallinen nuorten aikuisten kirjallisuuteen keskittyvä festivaali, ja se järjestettiin ensimmäistä kertaa 5.8.2017 Helsingin Suvilahdessa, ravintola Lämmössä. Tapahtuman järjestivät nuorten aikuisten kirjallisuutta julkaisevat kustantamot sekä suuri joukko kirjailijoita. Ohjelma koostui kirjailijavieraiden paneelikeskusteluista, signeeraustilaisuuksista, kirjamyyjäisistä sekä erilaisesta toiminnallisesta ohjelmasta.

Kirjavinkkejä ja kirjoituskilpailu

Helmet-kirjastot olivat mukana tapahtumassa. Pisteellämme festivaalikävijät pääsivät tekemään upeita visuaalisia runoja poistokirjoista ja kirjallisuusfandompinssejä sekä kuulemaan parhaat kirjavinkit. Omat suosikkikirjansa sai vinkata muille virtuaalisella vinkkausseinällämme, joka on edelleen käytettävissä sekä vinkkien poimimiseen että muille vinkkaamiseen. Laita parhaat kirjavinkkisi jakoon!

Tapahtumassa jaetut tulostettavat vinkkikirjalistamme aiheittain:​

Dystopia
Jännitys
Kauhu
Realistisia ja rankkoja
Tieteisfantasia
Toinen maailma
Yliluonnollinen rakkaustarina
LGBT
Kirjoitusoppaita

Järjestimme tapahtuman yhteydessä myös ”kahden lauseen kirjoituskilpailun”, jonka voittajatarinat sekä parhaat poiminnat on nyt julkistettu. Lue voittajatarinat: Hel YA: Kahden lauseen kirjoituskilpailun tulokset.

Kävijöitä tapahtumassa oli pari sataa ja tunnelma oli mukava ja innostunut. Tapasimme paljon kirjallisuudesta kiinnostuneita nuoria ja nuoria aikuisia, sekä muita nuorten aikuisten kirjallisuuden ystäviä.

Helmet-kirjastot kiittävät

Helmet-kirjastot kiittävät kaikkia tapahtuman kävijöitä mahtavasta kirjallisuusfestivaalista ja toivotamme kaikille hyvää ja lukuintoista loppukesää! Toivottavasti nähdään taas ensi vuonna samoissa merkeissä!