Oodi ulkoa

Tutustu Oodiin lisätyn todellisuuden avulla

Kirjasto Oodiin voi nyt tutustua Kirjasto 10:ssä älypuhelinsovelluksella, joka vie todentuntuiselle kierrokselle tulevan kirjaston kerroksiin.

Postitalossa sijaitsevassa Kirjasto 10:ssä on avattu näyttely, jossa voi tutustua keskustakirjasto Oodin havainnekuviin pintaa syvemmältä. 

Näyttelyssä hyödynnetään lisättyä todellisuutta (Augmented Reality = AR) jossa älylaitteen sovellus löytää ympäristöstä asioita, joita ihmissilmä ei havaitse. Periaate on sama kuin Pokémon go -pelissä. Skannaamalla Kirjasto10:ssä olevaa Oodin havainnekuvaa avautuu kirjastoa esittelevä 360°-maailma. Sovelluksen avulla katsoja voi kierrellä kirjaston kaikissa kolmessa kerroksessa ja ihailla Kansalaistorille kohoavaa Oodia.

Näyttelyseinä on esillä Kirjasto 10:ssä toistaiseksi, ja siihen pääsee tutustumaan kirjaston aukioloaikoina. Pääset 360°-matkalle tulevan Oodi-kirjaston uumeniin mistä vain skannaamalla oheisen kuvan Arilyn-sovelluksella.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Arilynin, ALA-arkkitehtien ja Teatime Researchin kanssa. Arilyn on suomalainen innovaatio, joka toimii useimmilla älypuhelimilla. Sovellus on asennettu kirjasto 10:n lainattaviin tabletteihin. Kirjastossa on tarkemmat ohjeet sovelluksen käyttämiseen.

Katso, kuinka sovellus toimii: 

 

Vinkki: 
Testaa sinäkin Arilyn-sovellusta. Lataa sovellus puhelimeesi, katsele sen läpi artikkelin kirjastokuvaa ja hämmästy!

Teksti: Sari Lehikoinen