Uusi Helmet-verkkokirjasto on avattu koekäyttöön – testaa ja anna palautetta!

Helmet-verkkokirjastoa uudistetaan parhaillaan. Olemme nyt avanneet koekäyttöön uuden Helmet-verkkokirjaston osoitteessa helmet.finna.fi. Toivomme, että käyt tutustumassa siihen ja annat meille palautetta tällä lomakkeella

Emme vastaa yksittäisiin palautteisiin, mutta otamme palautteet mahdollisuuksien mukaan huomioon uuden sivuston kehittämisessä. Jos sinulla on muita kirjastopalveluun liittyviä kysymyksiä, käytä Helmet-palautelomaketta osoitteessa www.helmet.fi/palaute.

Nykyinen Helmet.fi ja uusi Helmet-verkkokirjasto toimivat joitakin kuukausia rinnakkain, eli voit toistaiseksi käyttää myös nykyistä Helmet.fi:tä normaalisti.

Uutta Helmet-verkkokirjastoa voi koekäyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Voit kirjautua uudessa Helmet-verkkokirjastossa omaan tiliisi tavalliseen tapaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla (PIN). Voit myös hakea aineistoa ja selata muita sisältöjä kirjautumatta.

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran osoitteeseen helmet.finna.fi, sinulle muodostuu oma tili ja kirjastokorttisi liitetään uuden Helmet-verkkokirjaston käyttäjätiliin.

Mikä muuttuu?

Jotkin toiminnot ja toimintojen nimet ovat uudessa Helmet-verkkokirjastossa hieman erilaiset kuin nykyisessä Helmet.fi:ssä, esimerkiksi Omat tiedot on jatkossa nimeltään Oma tili ja Uutuusluettelot ovat jatkossa Uutuushaku. Varauksen lukitseminen on uudessa Helmet-verkkokirjastossa nimeltään jäädyttäminen.

Vanhan ja uuden Helmet-verkkokirjaston sisällöt ovat hieman erilaiset. Esimerkiksi kaikkia vanhoja artikkeleita ja tiedotteita ei siirretä uuteen Helmet-verkkokirjastoon. Tällä hetkellä sisältöjä vielä puuttuu.

Jotkin toiminnot jäävät uudessa Helmet-verkkokirjastossa kokonaan pois, esimerkiksi muistilista. Uudessa Helmet-verkkokirjastossa voit luoda suosikkilistoja. Tarkempaa tietoa uudistuksista voit lukea tästä artikkelista.

Taskukirjastosta Helmet-mobiiliin

Helmet-verkkokirjaston mobiilisivusto korvaa Taskukirjaston vuoden 2023 lopussa. Lue tarkemmin mobiilikäytöstä ja Helmet-verkkokirjaston asentamisesta puhelimen aloitusnäytölle tästä uutisesta. 

Kesken kehitystyössä:

  • Kaikkia tapahtumia ei ole vielä viety uuteen verkkokirjastoon. Löydät kaikkien Helmet-kirjastojen tapahtumat toistaiseksi nykyisestä Helmet.fi:stä eli osoitteesta www.helmet.fi.
  • Kaukopalvelu- ja hankintaehdotuslomakkeet eivät ole valmiita. Tee kaukopalvelupyynnöt ja hankintaehdotukset nykyisessä Helmet.fi:ssä.
  • Palvelujen hakuvalikkoa työstetään.
  • Verkkomaksaminen ei vielä ole betasivustolla käytössä. Voit maksaa kirjastomaksut vanhassa Helmet.fi:ssä www.helmet.fi/verkkomaksu
  • Kieliversioissa on vielä puutteita.

Kuva: Paavo Pykäläinen