Varausten noutoon ja tekstiviestipalveluun muutoksia Helsingissä

Varattujen kirjojen ja muun aineiston noutaminen Helsingin kirjastoista muuttuu 15.5.2019 alkaen. Syynä on Helsingin kaupunginkirjaston uusi kellutus- ja logistiikkajärjestelmä. Löydät varauksesi jatkossa kirjastosta hyllynumeron perusteella. Hyllynumeron näet sähköpostiisi tulleesta varausilmoituksesta. Saat hyllynumeron selville myös kysymällä henkilökunnalta. Jatkossa voit tarkistaa hyllynumeron myös lainausautomaatista. Toiminto tulee automaatteihin, kun niiden järjestelmät on päivitetty.

Nykyisestä viimeisen noutopäivän mukaisesta varausten noutamisen mallista luovutaan. Aineistoa ei myöskään enää Helsingissä aakkosteta hyllyyn. Varauksia ei kuitenkaan ole yhdessä hyllyssä montaa kappaletta, joten oma varaus löytyy numeroidusta hyllystä helposti.

Muutoksen syynä on Helsingin kaupunginkirjaston siirtyminen uuteen kellutus- ja logistiikkajärjestelmään

Varausten tekstiviestipalvelu poistuu väliaikaisesti Helsingissä

Myös varausten tekstiviestipalveluun tulee muutos. Jos olet varannut kirjastosta kirjan tai muuta aineistoa ja noutopaikkana on jokin Helsingin kirjastoista, saat varauksista 15.5.2019 alkaen vain sähköposti-ilmoituksen. Eräpäivätiedotteiden tekstiviestipalvelu jatkuu, ellet erikseen sulje palvelua.

Helsinkiin on tulossa vuoden 2020 aikana uusi, maksuton tekstiviestipalvelu.

Helsingin sähköpostipalvelin vaihdetaan, ja sen vuoksi Helsingistä noudettavien varausten sähköposti-ilmoitukset tulevat uudesta osoitteesta no_reply@lib.hel.fi ja 22.5. alkaen osoitteesta varausilmoitukset@lib.hel.fi.

Muutosvaiheessa asiakkaat saattavat saada hetken aikaa sähköpostiviestin sekä vanhasta että uudesta järjestelmästä, mutta tuplailmoitus tulee poistumaan pian käyttöönoton jälkeen.

Jos varaustesi noutopaikka on Espoossa, Vantaalla tai Kauniaisissa, ilmoitus lähetetään valintasi mukaan sähköpostitse tai tekstiviestinä kuten ennenkin.

Jos olet valinnut varausilmoitukseksi paperipostin, se lähetetään sinulle entiseen tapaan.

Juttua päivitetty 15.11.2019: Helsingin tekstiviestipalvelu on tulossa vuoden 2020 aikana