Venäjänkielisen kirjaston Kulttuurimaraton on ohi

Tämän vuoden Venäjänkielisen kirjaston Kulttuurimaraton on päättynyt. Tänä vuonna maratonilla oli laajennettu ohjelma: kahden viikon ajan Helsingin, Espoon ja Vantaan kirjastoissa järjestettiin päivittäin yksi tai kaksi venäjänkielistä tapahtumaa lapsille ja aikuisille - esityksiä, konsertteja, tanssiesityksiä, työpajoja, kirjailijatapaamisia, opastettuja kierroksia. Ensimmäistä kertaa kaikki maratontapahtumat järjestettiin kirjastoissa.

Lähes kaikissa tapahtumissa oli paljon katsojia. Yhteensä meillä vieraili yli 1500 ihmistä. Tämä on hieno tulos! Saimme paljon kiitoksia ja hyvää palautetta. Oli ilo tavata ja kommunikoida teidän kanssa. Kiitos kaikille osallistujille, järjestäjille, esiintyjille ja katsojille.

Olemme kiitollisia, jos jätätte kirjallisen palautteen. Tämä auttaa meitä muotoilemaan seuraavan vuoden ohjelman toiveenne mukaisesti.

Venäjäksi

Suomeksi

Jos et ehtinyt osallistua tapaamiseen lastenkirjailija Anna Anisimovan kanssa tai osallistua vinyyli-DJ-bileisiin, on mahdollista seurata näiden tapahtumien lähetyksiä Espoon kirjaston YouTube-kanavalla kahden viikon ajan. Valitettavasti kuvaajan sairauden vuoksi emme voineet suoratoistaa kahta muuta aiemmin ilmoitettua tapahtumaa - interaktiivista lastenesitystä "Miksi karhu nukkuu talvella?" ja Taiteilijan ura Suomessa -paneelikeskustelua.

Tapaaminen lastenkirjailija Anna Anisimovan kanssa

Vinyyli-DJ-bileet 

YouTube-kanavalla ovat nähtävissä myös:

Bianca Moralesin ja Zhenia Gimerin konsertti Rikhardinkadun kirjastossa

Ylen haastattelu Kulttuurimaratonista.

Kaikkia Suomen asukkaita varten

Kaikki tapahtumat järjesti Suomen Venäjänkielinen kirjasto, jonka kokoelma sijaitsee Sellon kirjastossa (Espoo). Venäjänkielinen kirjasto on osa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkkoa. Maantieteellisestä sijainnista huolimatta Venäjänkielisen kirjaston kokoelmat ja palvelut on kuitenkin tarkoitettu kaikille Suomen asukkaille.

Verkkolähetysten ja kaukolainauspalveluiden avulla pyrimme tarjoamaan palvelumme pääkaupunkiseudun ulkopuolelle kaikille Suomen asukkaille.

Venäjänkielisen kirjaston kulttuurimaraton toteutettiin Suomen kulttuuri- ja opetusministeriön tuella. Hankkeen iskulause: "Kulttuuri yhdistää ihmiset".