Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelu


Kaikki Suomessa pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) ulkopuolella asuvat voivat käyttää Venäjänkielisen kirjaston maksutonta kaukopalvelua ja lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai puheäänitteitä. Lainaamme sekä venäjän- että ukrainankielistä aineistoa.

Seuraavalla tavalla voitte ilmoittautua Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelun asiakkaaksi:

1. Menkää lähikirjastoonne. Ottakaa henkilöllisyystodistuksenne mukaan. Täyttäkää ilmoittautumislomake yhdessä kirjaston työntekijän kanssa. Tulostakaa lomake, kun olette täyttänyt sen.

2. Kirjaston työntekijä tarkistaa henkilöllisyytenne, allekirjoittaa lomakkeen ja leimaa sen kirjaston leimalla.

3. Lomakkeesta otetaan teille oma kopio. Kirjasto toimittaa allekirjoitetun lomakkeen Espoon Venäjänkieliseen kirjastoon:

4. Venäjänkielisessä kirjastossa teille tehdään Helmet kirjastokortti. Saatte kirjastokortin numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun, joilla voitte varata kirjoja ja uusia lainojanne Helmet.fi palvelussa.

5. Numero ja tunnusluku lähetetään teille ilmoittautumislomakkeen sähköpostiosoitteeseen.
Voitte vaihtaa tunnusluvun HelMet.fi-palvelussa. Jos uusi tunnuslukunne unohtuu tai yhteystietoihinne tulee jokin muutos, ottakaa yhteys kauko.rus@espoo fi.

Tämän jälkeen voitte tilata HelMet.fi-sivustolta  aineistoa kaukolainattavaksi omilla tunnuksillanne. Tietokannasta voi etsiä teoksia sekä kyrillisin että latinalaisin kirjaimin Noutopaikaksi merkitään Venäjänkielinen kirjasto. Vaihtoehtoisesti voi lähettää toivomuksen sähköpostilla osoitteeseen  kauko.rus@espoo.fi, omat yhteystietonne tulee näkyä viestissänne.

Aineiston nouto ja palautus tapahtuu joko postin pakettiautomaatin tai oman lähikirjaston kautta.

Kun lainattu aineisto on noudettavissa Postin pakettiautomaatista, saatte kännykkään koodin, jolla voitte noutaa paketin valitusta pakettiautomaatista. Lainat palautetaan samassa pussissa, jossa ne tulivat. Saatu koodi pitää säilyttää, sillä maksuttomassa palautuksessa käytetään tätä samaa koodia.

Postin pakettiautomaattipalveluun voi tutustua ja löytää itselleen parhaiten sopivan pakettiautomaatin osoitteessa www.posti.fi/pakettiautomaatti

Jos haluatte asioida lähikirjaston kautta, kirjastostanne ilmoitetaan, kun kaukolaina-aineisto on saapunut noudettavaksi. Lainat palautetaan lähikirjastoon samassa pussissa, jossa ne lähetettiin.

Laina-aika on 6 viikkoa.

Kirjasto ei luovuta tietoja ulkopuolisille. Asiakkaalla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja hänestä on tallennettu.

Tiedustelut: 043 8257993 tai kauko.rus@espoo.fi

Ilmoittautuminen ukrainankielisen kirjallisuuden kaukolaina-asiakkaaksi (tulosta ja täytä)

Ilmoittautumislomake venäjänkielisen kirjaston asiakkaaksi

Venäjänkielisen kaukopalvelun tulostettava esite (suomeksi) 

Venäjänkielisen kaukopalvelun tulostettava esite (venäjäksi)