Yle Kioski LIT kannustaa nuoria pohtimaan lukemista laajemmin

Artistien lukuvinkkejä, yllättäviä kirjallisuussitaatteja ja kohtaamisia kirjojen äärellä - Yle Kioski LIT on nuorille aikuisille suunnattu monimuotoinen kirjallisuuskokonaisuus, joka on tehty Yle Kioskin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyönä. Yle Kioski LIT -sisältöjä voi seurata somekanavilla sekä Yle Areenassa.

Yle Kioski LITin luotsina kirjallisuuden maailmaan toimii Helsingin kaupunginkirjaston erikoiskirjastovirkailija Henriika Tulivirta, jonka löytää työaikana Laajasalon, Herttoniemen tai Roihuvuoren kirjastosta. Henriika Tulivirta muistuttaa, että lukuharrastuksen voi aloittaa esimerkiksi lukemalla suosikkiartistinsa lyriikoita, tai vaikkapa lyhyen runon.

– Joskus voi kokeilla äänikirjaa, tai lukea itse ääneen kaverille, koiralle, tai naapurille. Kirjoitettua tekstiä on kaikkialla, jokaisen vain pitää löytää se oma tapansa lukemiselle. Ja ehkä – jos hyvin käy – joku innostuu lukutreenit aloitettuaan lukemaan ihan kokonaisen kirjankin, Tulivirta sanoo.

Yle Kioski LIT vieraili kesällä 2019 festareilla kuvaamassa artistivideoita, joissa Henriika Tulivirta haastattelee muusikoita heille tärkeistä kirjoista. Henriikan juttusille istahtavat Chisu, Gasellien Päkä ja Hätä-Miikka, Ellinoora, Lukas Leon, Lost Societyn Samy Elbanna, F sekä Ida Paul ja Kalle Lindroth. Videot julkaistaan Yle Kioskin Facebookissa ja Yle Areenassa.

Lisäksi Tulivirta on valinnut kirjallisuussitaatteja, jotka ovat tehneet häneen vaikutuksen. Oona Räyhäntaustan kuvittamat sitaatit julkaistaan Yle Kioski LITin Instagramissa.

Yle Kioski LITin sisällöt löydät näistä kanavista:

Instagram 

Yle Areena 

Facebook 

Kuva: Yle Kioski