Nainen kuulokkeet korvillaan

Äänikirjoja Naxos Spoken Wordissa: romaanit 1

Naxos Spoken Wordista löydät tuhansia äänikirjoja ja kuunnelmia pääosin englanniksi: muun muassa klassikoita, muistelmia, tietokirjoja ja kielikursseja. Äänikirjoja on jonkin verran myös ranskaksi, saksaksi ja portugaliksi. Äänikirjoja ei tarvitse lainata tai jonottaa, vaan kuuntelun voi aloittaa heti. Kirjaudu palveluun kirjastokortin numerolla. Alla on esitelty muutama teos laajasta tarjonnasta.

Palvelussa ei ole suomenkielisiä äänikirjoja. Äänikirjat kuunnellaan suoraan nettiselaimessa. iOS-laitteilla voi käyttää myös palvelun omaa sovellusta, johon kirjaudutaan yhteisellä tunnuksella. Lue lisää Naxos Spoken Wordin käytöstä.

Kirjaudu Naxos Spoken Wordiin ennen kuin klikkaat alla olevia linkkejä.

Romaaneja

Haruki Murakami: Norwegian Wood
Beatlesin kappale Norwegian Wood tuo aina kertojan mieleen hänen ensirakkautensa ja nuoruuden tuskan. Kirja oli Haruki Murakamin läpimurtoteos Japanin ulkopuolella. Murakamilta löytyy myös muita teoksia Naxos Spoken Wordista.

Sue Townsend: The Woman Who Went to Bed for a Year
Adrian Mole -kirjoista tunnettu Sue Townsend kirjoitti tarinan naisesta, joka menee nukkumaan ja lopulta jää vuoteeseen vuoden ajaksi. Vakavia voimaantumisen ja kunnioituksen teemoja koristaa huumori alusta loppuun. Lukijana on monista tv-rooleistaan tunnettu Caroline Quentin, joka eläytyy hahmoihin tunteella.

John Crowley: Little, Big
Little, Big on palkittu romaani, joka kertoo Drinkwaterien perheestä ja heidän suhteestaan keijuihin. Perhe asuu talossa, joka on yhdistelmä eri rakennustyylejä ja samalla portti keijujen valtakuntaan. Tarina liikkuu tyylistä toiseen ja kääntyy odottamattomiin suuntiin. Äänikirjan lukija on kirjailija itse.

Alan Lightman: Einstein’s Dreams
Lyhyen tarinan päähenkilö on Albert Einstein nuorena tiedemiehenä vuonna 1905, jolloin hän työsti suhteellisuusteoria. Hän näkee erilaisia unia, jotka kaikki käsittelevät aikaa. Kirja ilmestyi 1992 ja oli menestys ympäri maailman.

Mavis Gallant: Paris Stories
Mavis Gallant oli yksi Kanadan parhaita kirjailijoita ja kirjoitti lähinnä novelleja. Tähän kokoelmaan on koottu hänen tarinoitaan, jotka sijoittuvat Eurooppaan ja erityisesti Pariisiin. Kirjassa on Michael Ondaatjen kirjoittama johdanto.

Jodi Picoult: Lone Wolf
Edwardin täytyy tehdä vaikea päätös, kun hänen isänsä joutuu koomaan liikenneonnettomuuden seurauksena. Hänen sisarensa on kuitenkin eri mieltä ja vanhat kaunat ja salaisuudet sotkevat heidän välejään.

Tessa Hadley: The London Train
Paul potee keski-iän kriisiä pikkukaupungissa Walesissa ja lähtee Lontooseen etsimään tytärtään. Coran avioliitto on päättynyt ja hän matkaa päinvastaiseen suuntaan Lontoosta Walesin rauhaan. Paulin ja Coran tarinoilla on yhteys.

Ntozake Shange: Sassafrass, Cypress and Indigo
Sassafrass, Cypress ja Indigo ovat kolme sisarusta, jotka äitinsä kanssa kutovat kankaita Charlestonissa Etelä-Carolinassa. Heidän elämästään kertovan tarinan lomasta löytyy kirjeitä, reseptejä ja otteita päiväkirjoista.

Robin Maxwell: Signora da Vinci
Kirjan päähenkilö on Leonardo da Vincin äiti Caterina, jonka oikeasta elämästä tiedetään hyvin vähän. Kirjoittaja on keksinyt hänen ympärilleen mukaansatempaavan tarinan, jossa esiintyy 1400-luvun Italiassa vaikuttaneita ihmisiä.

Farnoosh Moshiri: The Bathhouse
Iranin vallankumouksen aikaan 17-vuotias tyttö pidätetään ja hänet laitetaan tilapäisenä vankilana toimivaan kylpylään, jossa on muitakin naisvankeja. Heidän tarinansa perustuvat oikeiden iranilaisten naisten kokemuksiin.

Magda Szabó: The Door
Nuori kirjailija palkkaa erittäin omalaatuisen taloudenhoitajan ja 20 vuoden aikana naisten välille kehittyy vankka ystävyys. Tarina sijoittuu Unkariin.

Nina Schuyler: The Translator
Hanne Schubert on palkittu kääntäjä, joka saa aivovamman ja sen seurauksena osaa enää japania. Hän päättää lähteä Japaniin, missä hän kohtaa kirjailijan, joka ei ole tyytyväinen Hannen tekemään käännökseen.

Lue muut e-kirjaston vinkit.

Kuva: Pixabay

Teksti: Saara Leskinen