Elokuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

ukuleleUusi292.jpg

Rockway: Ukulelen jatkokurssi
Ukulele on aikamme trendisoitin. Sen suuri suosio perustuu osittain siihen, että ukea on kohtuullisen helppoa oppia soittamaan. Moni aloitteleva soittaja voi kuitenkin jättää uuden ukulelensa pölyttymään, kun ei jaksa itsenäisesti lukea oppaita tai tavata nuotteja. Kun huomasin, että helmet-kirjastokortilla voi lainata Rockway-musiikkikoulun ukulele-kursseja, riemullani ei ollut rajoja. Tunteja löytyy valikoimasta useampia erilaisia ukulelen pikakurssista suomipoppiin. Tunnit on jaettu selkeisiin kokonaisuuksiin ja niissä voi edetä haluamassaan järjestyksessä. Itse esimerkiksi halusin lähinnä oppia uusia komppeja.
Eikä siinä vielä kaikki! Ukulelen voi myös lainata kirjastolta!
Ehkä tästä voi tulla sinullekin "syksy,  jona opin soittamaan ukulelea" (Anne Muhosen Kesä jona opin soittamaan ukulelea -sarjakuvaa mukaillen)
Helena, Tikkurilan kirjasto

mattila292.jpg

Riina Mattila: Järistyksiä
Lomalle lompsis. Mitä lukisin? Mökin hämärässä valossa voisin kaivautua johonkin, joka tuntuu ja koskettaa. Jotain ei ihan perinteistä, mutta rakkautta siinä pitää olla. Järistyksiä. Riina Mattila kuvaa palkitussa esikoisromaanissaan ensirakkautta niin tarkasti, että sattuu. Muistan taas, miltä kaikki tuntui, kun ne tunsi ensimmäistä kertaa.
Ja mikä parasta! Nyt, kun Ellibsin uudessa sovellusversiossa voi lukea offline-tilassa, ei tarvitse enää huolehtia katkeilevasta nettiyhteydestä mökilläkään.
Reeta, Espoon kaupunginkirjasto

korhonen292UUSIN.jpg

Johanna Korhonen: Mikä niitä riivaa? Suomalaisen julkisen keskustelun tuska - ja eräitä etenemismahdollisuuksia
Miksi monet julkiset keskustelut kärjistyvät äärimmilleen? Miksi ihminen mieluummin valitsee puolensa kuin ajattelee itse? Miksi mielipiteet dominoivat ja faktoilla ei ole juurikaan merkitystä? Näihin aikamme ongelmiin Korhonen tarttuu (tunne)älykkäästi, perinpohjaisesti sekä selkeäsanaisesti tarjoten myös selityksiä ja ratkaisumalleja. Olitpa sitten someraivon kohde, sen ihmettelijä tai siihen itse syyllistynyt, kannattaa ehdottomasti lukea tämä kirja.
Tuija, aineisto- ja metatietoyksikkö, Helsingin kaupunginkirjasto

born_aCrime292.jpg

Trevor Noah: Born a Crime
Stand-up-koomikko ja The Daily Show’n juontaja Trevor Noah on maailmalla iso tähti, vaikka moni suomalainen ei häntä ehkä tunnekaan. Uralleen eteläafrikkalainen Noah on kuitenkin ponnistanut vaatimattomista lähtökohdista. Noah syntyi nimittäin apartheidin aikaan valkoisen miehen ja mustan naisen liitosta – kirjaimellisesti rikoksen seurauksena. Kirjassa Noah kertoo vangitsevasti lapsuudestaan ja nuoruudestaan ennen stand-up-uraa maassa, jossa ei vain ihon värillä vaan jopa sen sävyllä on merkitystä. Poikkeukselliseksi voimahahmoksi kirjassa nousee Noahin äiti, joka on todellinen tahtonainen!
Riikka, Nöykkiön kirjasto

jazz292.jpg

Naxos Music Library Jazz
Jazz kiinnostaa? Kuuntele jazzia Naxos Music Library Jazz -verkkopalvelussa. Se on verkossa käytettävä jazzmusiikin kokoelma, josta löytyy yli 185 000 kappaletta. Kokoelmassa on valikoima jazzia eri aikakausilta sekä suurilta että pieniltä levy-yhtiöiltä.
Levymäärä palvelussa kasvaa joka viikko. Palvelun äänenlaatu on lähes CD-levyn tasoa
Janne, Herttoniemen, Roihuvuoren ja Laajasalon kirjastot

Othello292.jpg

Shakespeare, William: Othello
Naxos Spoken Word on äänikirjapalvelu, josta brittinäyttelijöiden fani voi löytää varsinaisia aarteita. Tarjolla on esimerkiksi runsaasti Shakespearen tuotantoa, usein tunnettujen näyttelijöiden lukemana. Henkilökohtainen suosikkini on Donmar Warehouse-teatterin lyhennetty versio Othellosta. Rooleissa kuullaan mm. Ewan McGregor, Chiwetel Ejiofor ja Tom Hiddleston.
Palvelussa on ääniraitojen kaveriksi mukavat lisäpalvelut, kuten alkuperäiset tekstiliitteet pdf-versioina. Näytelmän kaikki vuorosanat tulevat automaattisesti näkyviin kuuntelun aikana. Onneksi, voisin sanoa, koska keskiajan englanti voi välillä olla korvalle hieman haastava.
Maria, Kauniaisten kirjasto 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Maarit Hohteri