E-vinkit viikolle 21

Viikon e-vinkit on joka viikko ilmestyvä e-vinkkien sarja, joka esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta 31.5.2020 saakka. Listasta löytyy kiinnostavimmat e-äänikirjat, e-kirjat ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta!  Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

unohtamisentaito.jpg

Alica Zeniter: Unohtamisen taito
Unohtamisen taito kertoo yhden perheen ja kolmen sukupolven kautta Ranskan ja Algerian tarinaa. Kuvaus siirtomaavallan päättymisestä ja sen vaikutuksista vie ajatukset vaikuttavalla tavalla politiikkaan ja sosiaalipsykologiaan, alleviivaamatta mitään tematiikkaa liikaa. Teos tarttuu rohkeasti vaikeisiin aiheisiin kuten rasismiin ja sodan aiheuttamiin traumoihin, jotka vaikuttavat perheissä yli sukupolvien vaikenemisena ja salaisuuksina. Alice Zeniter on lahjakas kertoja, joka rakentaa luontevasti eteemme niin 1940-luvun Algerian kuin nyky-Pariisin galleristipiirit.
Johanna, Herttoniemen kirjasto

Nevercrywolf.jpg

Farley Mowat: Never Cry Wolf
The wolf has often been painted as a savage, ruthless killer. In Never Cry Wolf, biologist Farley Mowat provides an account of the time he spent studying wolves and caribou in northern Canada. Contrary to popular belief, wolves do not pose a threat to other species and are not a danger to man. Mowat developed a deep respect for wolves, who were once the most widespread mammal in North America, and he worked hard to change the social perceptions of them.
Rachel, Rikhardinkadun kirjasto

Meidänmökki.jpg

 

Meidän mökki
Kesän korvalla on mukava rentoutua Meidän Mökki -lehden parissa. Inspiroidu lehden luonnonläheisestä mökkitunnelmasta, ja poimi mukaasi hyödyllisiä käytännön vinkkejä mökkeilyyn. Lehdet vuoden ajalta saatavilla eMagz-palvelussa.
Leeni, Töölön kirjasto

sydän.jpg

Raisa Omaheimo: Sydän
Nainen siivoaa työkseen, myy seksiä saadakseen kosketusta ja epäonnistuu rakkaussuhteissaan. Eräänä päivänä hän kyllästyy sydämensä oikutteluun ja heittää sen ulos ikkunasta. Ratkaisu auttaa hengittämään maailmassa ja katsomaan sitä hieman etäämmältä. Omaheimon esikoisromaani käsittelee rakkauden ihannetta kriittisesti. Siinä kuvataan päähenkilön, nimettömän naisen, kolmea onnellisesti alkanutta ja katkerasti päättynyttä rakkaussuhdetta. Se on paitsi viiltävä kuvaus sydänsuruista myös ajankuvaa nyky-Helsingistä ja elämästä niin monella tasolla yksin. 
Piita, Kallion kirjasto

Järistyksiä.jpg

Riina Mattila: Järistyksiä
Tämä nuortenkirjallisuuden helmi kertoo Eeliasta, jolla on vaikeuksia löytää oma paikkansa maailmassa perheen, ystävien ja kouluelämän puristuksessa. Teoksessa käsitellään identiteettikysymyksiä, erityisesti sukupuoli- ja seksuaali-identiteettiin liittyviä asioita, sekä itsensä hyväksymistä ja hyväksynnän merkitystä. Muita teemoja ovat esimerkiksi ystävyys ja ensirakkaus.
Sirja, Länsimäen kirjasto

Ripaskalinnut.jpg

Raisa Lardot: Ripaskalinnut
Viisivuotias Raisa tuli sisaruksineen ja vanhempineen Suomeen jatkosodan aikaan. Pienelle vepsäläistytölle kyse oli rajusta  elämänmuutoksesta ryssittelyineen ja outoine tapoineen. Samalla piti oppia uusi kielikin, suomi. Tarinaa kuunnellessa ajattelin omaa mummiani, joka joutui lähtemään evakkona Karjalasta.
Irene, Myyrmäen kirjasto


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.