Harry Potteria juhlistetaan etätapahtumin

Pääkaupunkiseudun kirjastot järjestävät jälleen taianomaista ohjelmaa Harry Potter Book Nightin hengessä helmikuussa 2021, mutta tällä kertaa ohjelma toteutetaan verkossa. Ohjelmaa on luvassa koko viikon ajalle maanantaista lauantaihin 1.–6.2.2021, ja ensimmäiset kilpailut käynnistyvät jo 23.12.2020.

Kaikenikäiset velhot ja noidat voivat osallistua jo nyt Harry Potter -viikkoon jakamalla parhaat itse keksimänsä loitsut Helmet-kirjastojen yhteisessä loitsukilpailussa. Jätä loitsusi ja sen kuvaus tällä lomakkeella 17.1.2021 mennessä. Loitsujen parhaimmistoa esitellään Harry Potter Night -tapahtuman yhteydessä keskiviikkona 3.2.2021 klo 16. Loitsuraatia sykähdyttävin loitsu julkistetaan torstaina 4.2.2021 livelähetyksessä, ja luonnollisesti loitsun keksijälle on luvassa myös palkinto. 

Kirjaston noidat ja velhot ovat valmiudessa myös taikajuomien testaukseen, ilmianna siis oma taikaliemireseptisi. Pääset valitsemaan ainesosat Apoteekki-Etanan ja Mittalasin valikoimista. Millaisia vaikutuksia taikaliemelläsi on? Se selviää videolla, joka näytetään Helmetin Youtube-kanavalla tiistaina 2.2.2021 klo 16.Taikaliemiä maistelemassa on Tylypahkasta tuttuja hahmoja. Onko sinun taikaliemesi se, johon Dobby ihastuu? Kuka Harry Potter -kirjojen hahmoista pääsee juomaan sinun valitsemasi reseptin? Kerro reseptisi tällä lomakkeella 17.1.2021 mennessä. 

Harry Potter -kirjoitus- ja piirustuskilpailut ovat käynnissä 2.–24.1. Kirjoituskilpailun teemana on Päiväni Viistokujalla, ja myös piirustusten tulee sijoittua Viistokujalle. Lue lisää ja ota osaa kilpailuihin.

Harry Potter Book Night -viikolla luvassa on ohjelmaa verkon välityksellä erilaisten livelähetysten ja videoiden välityksellä, ja ohjelmassa on niin maagisia kokkailuja kuin taianomaisia kirjavinkkejä. Myös perinteinen kaupunkien välinen tietokilpailu käydään tällä kertaa verkossa.Tapahtumien tiedot päivittyvät viikon lähetessä, seuraa siis tiedotusta.