Tabletti uima-altaan reunalla

Heinäkuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

Do-It-Yourself-Summer-292.jpg

Do It Yourself
Jos haluat persoonallisen kodin ja pidät tee-se-itse-projekteista, kannattaa tutustua Do It Yourself -lehteen RBdigital-e-lehtikokoelmassa. Englanninkielinen Do It Yourself on täynnä vinkkejä DIY-sisustukseen, puutarhan kaunistamiseen ja rakentamiseen. Ohjeita on todella runsaasti ja monipuolisesti ja mikä parasta, ne ovat yksityiskohtaisia ja selkeitä. Lehdessä on myös paljon ihania sisustuskuvia ja ideoita sisustusintoilijoille — ulkonäöltään se ei juuri eroa sisustuslehdistä.
Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Viimeisimmässä, kesäkuun 2018 numerossa pääpaino on viherkasveihin, puutarhaan ja pihakalusteisiin liittyvissä DIY-projekteissa. Mukana on runsaasti vinkkejä viherkasviasetelmien tekoon ja mm. ohjeet, kuinka tehdä trendikkään viherseinän. Uusimmassa numerossa on lisäksi mm. ohjeita mosaiikkitaulun ja asetelmataulujen tekoon, erilaisia tapoja tuunata lipasto sekä runsaasti ideoita eurolavojen hyödyntämiseen sisustuksessa. Kyseessä on siis todella monipuolinen lehti, jota suosittelen kaikille tuunaus- ja sisustusharrastajille!

Heini, Vantaan kaupunginkirjasto

ranskaM292.jpg

Helena Petäistö: Ranska, Macron ja minä
”Gallialaiset tarvitsevat Suuren Johtajan – palvoakseen häntä ja syöstäkseen hänet vallasta”. Näin tiivistää toimittaja Helena Petäistö kirjassaan Ranska, Macron ja minä.  Teos kertoo, miten investointipankkiirinakin toiminut nuori mies sai ranskalaiset sananmukaisesti ’En Marche’ -liikkeelle - ja nousi tuntemattomuudesta Ranskan presidentiksi. Nähtäväksi jää, miten Macronin käy, mutta häneen on ladattu valtavat odotukset.
Oman maan ongelmien lisäksi hänen pitäisi pelastaa koko Eurooppa ja olla taitava sovittelija muun maailman välillä. Petäistö kertoo Macronin menneisyydestä ja vähän myös uteliaisuutta herättäneestä Brigitte-vaimosta, joka on esiintynyt Macronin rinnalla alusta alkaen.
Toimittaja Petäistö on asunut Ranskassa vuosikymmenet ja toiminut MTV3:n kirjeenvaihtajana.  Hän tietää Ranskan lähihistorian tapahtumat pintaa syvemmältä ja on haastatellut lukemattomia ranskalaisen yhteiskunnan vaikuttajia politiikasta talouteen ja kulttuurista tieteeseen.
Kirja kertoo lähes vauhdikkaasti Macronin noususta ja taustoittaa samalla sodanjälkeisten presidenttien kausia, erityisesti 1980-luvulta lähtien, jolloin Mitterrandista tuli presidentti.
Se on tosi mielenkiintoista! Kirja on hyvin mukavasti kirjoitettu katsaus Ranskaan politiikkaan ja mielenmaisemaan.
Merja, Entressen kirjasto

corpse292.jpg

 

Alan Bradley: The Curious Case of the Copper Corpse
Kupariruumiin tapaus on vain e-kirjana julkaistu spesiaali Alan Bradleyn suositusta Flavia de Luce -dekkareiden sarjasta. Tämä lyhyt tarina sijoittuu sarjassa osien 6 ja 7 väliin, eikä sitä ainakaan toistaiseksi ole suomennettu. Ensimmäistä kertaa elämässään Flaviaa pyydetään tutkimaan murhaa. Hänen isänsä entisestä koulusta löytyy ruumis, joka on päätä lukuun ottamatta päällystetty kuparilla. Tämänkin kiperän murhan selvittämiseen 11-vuotias lapsinero tarvitsee kaiken päättelykykynsä ja kemian osaamisensa. Vain 27-sivuinen lyhyt mysteeri tarjoaa sarjan faneille pientä helpotusta akuuttiin Flavia-vajaukseen.
Mikko, Kallion kirjasto

rhythmUusi292.jpg

Rhythm
Kaikki rumpalit voivat olla innoissaan, kun RBdigital palvelussa on jo jonkin aikaa voinut lukea Rhythm-lehteä.
Tämä brittiläinen rumpuihin ja lyömäsoittimiin erikoistunut lehti on varsin mielenkiintoista ja monipuolista luettavaa ja hyvin toimitettu.
Kesäkuun numerossa on kaikkia musiikinystäviä kiinnostava juttu kuuluisista hard rock rumpaleista: Class of ’68. Nämä rumpalit ovat rockin historian keskiössä ja legendoja.
Erityisesti rumpaleille suunnatut oppituntisivut ovat selkeitä ja esimerkeiltään monipuolisia.

Jarkko, Kauniaisten kirjasto

AI292.jpg

Artists & Illustrators
RBdigital lehtipalvelussa on harrastelehtiä moneen tarpeeseen. Artists & Illustrators on brittiläinen kuvataiteen alan lehti, jossa on asiaa niin harrastajille kuin ammattimaalareille ja -kuvittajille. Lehdestä voi löytää vinkkejä erilaisista maalaus- ja piirustustekniikoista ja välineistä, tietoa ajankohtaisista näyttelyistä sekä mm. taiteilijahaastatteluja ja materiaalitestejä. Lehti tarjoaa myös silmänruokaa, sillä se on kauniisti taitettu ja tietysti kuvitettu.
Heini, Oulunkylän kirjasto

poemesF292.png

Gerard Philipe: Poemes francais
Lento Nizzaan lähtee kohta. Matkatunnelmaan pääsen kuuntelemalla Naxos Spoken Wordsista Gerard Philipen lausumia ranskalaisia klassikkorunoja. Kun runojen lukeminen on minulle vaikeaa, tykkään kuunnella niitä. Naxos Spoken Wordsista etsin kiinnostavia lausujia. Gerard Philipe teki näyttämödebyyttinsä Nizzassa 1940-luvun alussa.
Jaakko, Entressen kirjasto 


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: stocksnap.io / Maarten van den Heuvel