Helmikuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

princess.jpg

Carrie Fisher: The Princess Diarist
Carrie Fisher on kirjoittanut elämästään useampiakin kirjoja. Tässä kirjassa hän keskittyy kertomaan, mitä tapahtui ensimmäisen Star Wars elokuvan kulisseissa ja millainen vaikutus sillä on ollut hänen elämäänsä. Kuuntelin kirjan äänikirjana, jonka lukija oli Fisher itse. Fisher kirjoittaa erittäin nokkelasti, ja kun hän itse pääsee lukemaan tekstiään, herää se upealla tavalla eloon. Lopussa jäi surettamaan, että Fisher ei ole täällä kirjoittamassa lisää hauskoja kirjoja. Kirja on saatavilla Overdrive-palvelussa äänikirjan lisäksi myös e-kirjana.
Riikka, Nöykkiön kirjasto
 

naxos_kuulokkeet292.jpg

Klassisen musiikin saloja aloittelijalle
Olin jo hyvän aikaa halunnut kehittää olematonta klassisen musiikin tuntemustani ja Naxos-musiikkipalvelun aloittelijoille tarkoitetusta orkesterisoitinten esittelystä oli helppo lähteä liikkeelle: Naxos Music Library/ Resources/ Audiobook Transcriptions/The Instruments of the Orchestra. Tieto, esimerkit, selitykset ja kuuntelusuositukset - kaikki kätevästi yhdessä ja helposti käytettävissä.
Iris, Malmin kirjasto

lavanguadia291.jpg

La Vanguardia
Espanjan reissulla oli kätevää, kun sain ladattua kännykkään tuoreet paikalliset uutiset. Tämän sanomalehden kohdalla vieläpä englanniksi käännettynä. Huomio kieltenopiskelijat! Sanomalehden artikkelit voi myös kuunnella. Löydät tämän ja paljon muuta PressReader-palvelusta.
Reeta, Espoonlahden alueen kirjastot

rbdigital_kuulokkeet292.jpg

Mark Leary: Understanding the Mysteries of Human Behavior
Liity maineikkaan Duken yliopiston professorin Mark Learyn seuraan tutkimaan käyttäytymisen mysteereitä. 24 älyllisesti säkenöivää oppituntia johdattavat sinut tarkastelemaan omaa ja toisten ihmisten arkipäiväistä käyttäytymistä hieman syvällisemmin ja uteliaammin. Ilo kuunnella! Äänikirja löytyy RBdigitalin saman nimisestä sovelluksesta.
Tuija, Aineisto- ja metatietoyksikkö, Helsingin kaupunginkirjasto
 

perhonen292b.png

Aliette de Bodard: Perhonen ja jaguaari
En yleensä pidä novelleista, koska ne ovat liian lyhyitä minulle. Tämä Aliette de Bodardin kokoelma on yksi harvoista poikkeuksista tähän sääntöön - se varmaan johtuu siitä, että nämä kaikki tarinat sijoittuvat samaan universumiin, joten se luo kuvan pidemmästä tarinasta. Pidin erityisen paljon novelleista Kadonnut morsian ja Kaksi siskoa maanpaossa. Kun Osuuskumma-kustantamon kirjat tulivat Ellibsiin, lisäsivät ne tuon palvelun käyttöäni merkittävästi!
Sini, Espoon kirjastot
 

vardagsvego.isoUUSI.jpg

Sofia Von Porat: Vardagsvego för alla
Smakrika, lättlagade vegorecept till dig som inte vill använda hela kvällen i köket. När det är för kallt att sätta näsan utanför dörren passar marinerad tempeh med jordnötsdipp utmärkt för en mysig middag med familjen eller vänner. Det är också lättare att torka bort kladdiga fingeravtryck från skärmen än från en pappersbok. En annan orsak att älska e-kokböcker! Kolla vidare i tjänsten Elib.
Riikka, Norra-Haga bibliotek
 


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.