Helmikuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

iskelma292.jpg

Uusia Rockway-kursseja
Rockway-palvelusta löytyviin musiikin verkkokursseihin saatiin hiljattain täydennystä. Kursseja on yhteensä jo 85 erilaista! Uutena kokoelmaan tulivat:
- Harjoittele ja kehity (piano)
- Opas tehokkaaseen harjoitteluun (kitara)
- Laulutekstin teko, osa 1: Hanat auki
- Äänenkäyttö iskelmämusiikissa
- Suomipoppia naislaulajille
Tuija, Kirjastoverkon yhteiset palvelut, Helsinki
 

king292.jpg

Stephen King: On writing
Klassikoksi muodostunut kirjoitusopas on puoleksi omaelämäkerrallinen ja puoleksi kirjoitusopas. King maalaa raadollisen kuvan uransa alkuajoilta, kun postin mukana tuli vain laskuja ja hylkäyskirjeitä.
King lukee kirjan itse, mutta ainakin tämä lukija toivoi, että työ olisi annettu ammattilukijalle. 
Eeva, Tapiolan kirjasto
 

sisarla292.jpg

Salla Simukka: Sisarla
Sisarla on satumainen seikkailukirja alakoululaisille. Tarinan alussa on todella luminen ja kylmä talvi. Aliisa putoaa lumen läpi toiseen, satumaiseen maahan nimeltä Sisarla. Sisarlassa Aliisa tutustuu Meri-nimiseen tyttöön, joka on myös tupsahtanut Sisarlaan yllättäen. Pian tytöille selviää, että heihin liittyy ennustus ja tärkeä tehtävä. Tytöillä on edessä arvoituksellinen ja huima seikkailu. Huomaatko kirjan kannesta kaksi eläintä, jotka liittyvät seikkailuun?
Marjut, Pointin kirjasto

naxos292.jpg

Jeannine Otis / Heikki Sarmanto: Magic Song
Talven ja tuiskun keskelle seesteistä, aurinkoista, maailmaa syleilevää “nykyjazzia” 40 vuoden takaa. Suomalaiset eturivin muusikot afro-amerikkalaisella vahvistuksella. Lyriikat ovat amerikansuomalaisen Aina Swan Cutlerin kynästä. Ensimmäisessä biisissä ihmetellään, miksi kaikilla on niin kiire. Hyvä kysymys edelleenkin! Seuraaviin kappaleisiin kätkeytyy paljon rakkautta, myös kadotettua. Levy päättyy hymniin maailmalle ja rauhan ja rinnakkaiselon toiveeseen. Voiko muuta toivoa?
Merja, Kirjastoautot, Helsinki

ennen kuolemaani292b.jpg

S.K. Tremayne: Ennen kuolemaani
Kath Redway herää sairaalassa ja saa kuulla olleensa auto-onnettomuudessa. Kath ei muista tapahtuneesta mitään, mutta huomaa kotiinpaluun jälkeen miehensä Adamin ja tyttärensä Lylan käyttäytyvän oudosti. Muistojen mukana saapuu myös pelko. Onko mikään sitä miltä näyttää ja miksi Lyla kertoo nähneensä ulkona heitä tarkkailevan miehen? Dartmoorin sumuinen ja sateinen nummiseutu toimii täydellisenä miljöönä kauhusta ja kummitustarinoista ammentavalle jännitysromaanille.
Pauliina E, Sellon kirjasto

jeltyshevit292.jpg

Roman Sentšin: Jeltyševit, erään perheen rappio
Kun yhteiskunta romahtaa, romahtaa myös yksittäisten ihmisten elämä. Romaani ajoittuu 1900-2000 – lukujen taitteeseen - tämä ilmenee maininnoista Tsetsenian sodista - Venäjän kaoottisen vuosikymmenen loppuun. Jeltysevien perhe joutuu muuttamaan kaupungista maalle ja opettelemaan aivan uudenlaisen elämäntavan. Eikä siinä hyvin käy. Synkistä tapahtumista huolimatta, oli kirja hyvä lukukokemus. Missä tahansa voi ihmisille käydä noin, elämä ei menekään niin kuin on kuvitellut.
Päivi, Töölön kirjasto 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: pixabay.com / Csaba Nagy