Nainen käyttää läppäriä

Huhtikuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

rikki revitty.jpg

Rikki revitty maa : Suomen sisällissodan kokemukset ja perintö
Ammattihistorioitsijoiden työnäyte perkaa sisällissodan haavoja jänne jänteeltä, ehdottoman monipuolisesti eri tasoja valottaen. Pitkään vuotanutta leikkaushaavaa tutkitaan elämää ymmärtävällä otteella, silti unohtamatta poliittista näkökulmaa, isompaa tapahtumahistoriaa tai kaiken sitomista laajempiin konteksteihin. Sodan muistamisen kerrokset rakennetaan oman aikansa tuotteina, samoin kuin sotatutkimuksen aallot sijoitetaan osaksi kansakuntamme tarinaa. Perusteellinen tyyli vakuuttaa, ja valokuva-aineisto inhimillistää lopputulosta. Tuomarointiin halukas joutuu muutenkin pettymään, koska poikkeuksellisen säntillinen, tasapuolinen kirja tylsyttää terän kaikelta kiihkolta säntillisellä ammattihistorioitsijan pieteetillä.
Otto, Oulunkylän kirjasto
 

yearofless292.jpg

Cait Flanders: The Year of Less
Kirja kertoo yhden naisen yhden vuoden mittaisesta ostolakosta. Vuonna 2011 Flandersillä oli 28 000$ kulutusluottovelkaa ja paha alkoholiongelma. Saman vuoden kesäkuussa Flanders alkoi bloggaamaan a blond on a budget -blogissa tavoitteistaan maksaa lainansa pois. Vuonna 2013 Flanders onnistui tavoitteessaan ja maksoi pois viimeisen lainaerän. 
The Year of Less kertoo siitä, mitä tapahtui tämän jälkeen. Miten kahden vuoden tiukka säästökuuri ei ollutkaan tehnyt hänestä tietoista kuluttajaa. Rahaa meni kaikkeen turhaan ja säästöjä kertyi hyvin niukasti.
Flanders on hyvä kirjoittaja ja kirjaan jäi koukkuun. Välillä sitä jopa toivoi, että työmatka (joka on jo nyt melkein tunti per suunta) olisi ollut edes hitusen pidempi, että olisi voinut jatkaa kirjan kuuntelemista. 
Eeva, Tapiolan kirjasto
 

black_panther292.jpg

Marvelin sarjakuvia
OverDriveen on hankittu 26 suosittua Marvelin sarjakuvakirjaa mm. Ta-Nehisi Coatesin kirjoittamia Black Panthereita. Sarjakuvien lukeminen onnistuu myös OverDriven Libby-sovelluksessa. Zoomaus mahdollisuus on kuitenkin rajallinen kiinteän asettelun vuoksi, joten suosittelen lukemaan vähän isommalta ruudulta.
Tuija, Kirjastoverkon yhteiset palvelut, Helsinki

kurssi292.jpg

E-kirjaston opiskelijaa hyödyntävät aineistot
Opiskelen töiden ohella ja loppusuora alkaa häämöttää. Kurssikirjoja on tunnetusti hankalaa saada käsiinsä, mutta e-kirjasto on tullut tässäkin avuksi. Laina-aika on tietysti lyhyempi, mutta juuri siksi mahdollinen varausjono liikkuu nopeasti. Plussaa on myös se, ettei kirja jää vain lojumaan jonnekin nurkkaan, vaan kulkee mukana vaikkapa puhelimessa.
Paula, Hakunilan kirjasto

astrophysics292.jpg

Neil deGrasse Tyson: Astrophysics for People in a Hurry
Astrophysics for People in a Hurry on viihdyttävä, hauska ja opettavainen kirja kaikille heille joita kiinnostaa tietää miten universumi on syntynyt ja mitä kaikkia voimia siellä nytkin jyllää.
DeGrasse Tyson on alansa huippututkija, mutta kirjoittaa silti niin maanläheisesti, että tällainen maallikkokin ymmärsi missä mentiin. Tämä kirja siirtyi nopeasti ”ostan joskus omakseni” -listalle sekä halun tietää lisää maailmankaikkeudesta.
DeGrasse Tyson lukee kirjan itse ja hänellä on ihana lukijaääni. Tämä kuulija viihtyi ainakin hyvin tämän kirjan parissa.
Eeva, Tapiolan kirjasto

 
 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: pixabay.com / Karolina Grabowska