Kuulokkeet ja älypuhelin

Joulukuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

kauneimmatJoululaulut2.jpg

 

Kauneimmat joululaulut
”Kauneimmat joululaulut” on laadukas Ondine-levy-yhtiön julkaisema kokoelma rakastetuimpia suomalaisia joululauluja ja perinteisiä joululauluja myös muualta maailmalta. Esiintyjälista on vaikuttava: Matti Salminen, Monica Groop, Jorma Hynninen, ja levyllä kuullaan myös monia arvostettuja suomalaisia kuoroja. Sibeliuksen joululauluista mukana ovat tunnetuimmat ”En etsi valtaa loistoa” ja ”On hanget korkeat, nietokset”. Mukana on myös harvemmin radiossa kuultuja joululauluja, kuten Heino Kasken Eino Leinon runoon säveltämä ”Mökit nukkuu lumiset”. Tämän levyn äärellä on hyvä rauhoittua arjen kiireiden hellittäessä ja joulurauhan laskeutuessa sydämiin.
Marko, Ison Omenan kirjasto

aarimmaisenonnen292.jpg

Arundhati Roy: Äärimmäisen onnen ministeriö
Huikea kirja! Karmea kirja! Ihmisiä tapetaan kuin kärpäsiä, mutta miten ylitsevuotavan runsaana ja värikkäänä elämä tässä kirjassa virtaakaan. Millaisia ihmisiä, millaista elämää! Elämää äärimmäisessä köyhyydessä, silti myös äärimmäisessä onnessa. Kuin itämaista sadunkerrontaa kiehtovimmillaan, mutta vahvan yhteiskunnallista. Romaani sodasta (ei rauhasta) ja rakkaudesta, omistettu lohduttomille.
Päivi, Töölön kirjasto


 

roomtodream292.jpg

David Lynch ja Kristine McKenna: Room to Dream
For those who are intrigued by Lynch’s visionary interpretation of reality, this memoir/biography is surprising and fascinating.

So many encounters and events of his life have been essential for his personal growth and development as an artist. Actually Lynch is a visual artist, a creator of visual installations rather than a linear storyteller.
Lia, Vantaan kaupunginkirjasto

naxos vinkki292.jpg

Naxos-musiikkipalveluiden sovellukset
Naxos Music Library, Naxos Music Library jazz ja Naxos World Music Library ovat saaneet upouudet  sovellukset. Nyt voit käyttää näitä kolmea musiikkipalvelua helposti sekä Android- että iOS-mobiililaitteissa. Luo omat tunnukset ja ryhdy kuuntelemaan! Tarkemmat ohjeet löydät Helmetin E-kirjastosta.
Tuija, Kirjastoverkon yhteiset palvelut, Helsinki

Schmid-Wilhelm_Tyyneys292.jpg

Wilhelm Schmid: Tyyneys
Wilhelm Schmid ei halua olla niitä, jotka naurettavuuteen saakka yrittävät pysyä nuorina, ei liioin lähteä taistelumielialla vihaisena vanhuksena, jonka mielestä nuoret tekevät kaiken väärin. Hänen mielestään ihminen voi elää tyynenä vain sen kanssa, minkä hyväksyy totuudeksi. Kirja on pohdiskeleva ja tekijän mielestä ajoittainen pohdiskelu vanhenemisesta riittääkin ikääntyvänä elämisen taitoon.
Päivi, Töölön kirjasto  
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: unsplash.com / wu yi