Nainen tabletin kanssa puistossa

Kesän e-vinkit

Normaalisti joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

limpopo292.jpg

 

Alexander McCall Smith: Limpopon yksityisetsiväkoulu
Ellibsissä Mma Ramotswe -sarjaa löytyy seitsemän e-kirjaa, varsinaisesti tämä kirja on sarjan 13.osa. Sarja on maailmanmenestys eikä syyttä. Kirjaa lukiessa välittyy afrikkalainen lämpö ja syvä viisaus mikä tuo lämpimän tunteen ihmiselon mahdollisuudesta toimia parhain päin. Tässäkin teoksessa on monia rikoksia, pienempiä ja isompia pulmia, joita ratkotaan. Hyvä mieli jää pitkäksi aikaa.
Pirjo, Oulunkylän kirjasto
 

kesyt292.jpg

Terhi Rannela: Kesyt kaipaavat, villit lentävät: Matkapäiväkirjani sivuilta
Kyseessä on Terhi Rannelalta vaihteeksi tietokirjapuolelle sijoittuva aikuisille suunnattu teos, jonka luvut vievät lukijan muun muassa ex-tempore-matkalle Singaporeen, puolison siivellä Bretagneen kirjoittamaan ja joulutorille, syksyksi Hannoveriin ja kouluvierailuille kotimaahan ja Saksaan. Kirjassa matkustetaan, mutta erityisesti siinä nostetaan arvoon matkapäiväkirjat ja kirjoittaminen yleensä. Siinä myös avataan, millaista kirjailijuus voi olla ja millaista se on toisinaan Terhi Rannelalle. Kesyt kaipaavat, villit lentävät voi saada aikaan matkakuumetta, mutta se myös yllättää lukijansa ja avartaa ajattelua.
Kirjan sanoma: liiku, pysähdy, katso, huomaa, tunne, ajattele, lue, kirjoita.
Jenni, Vantaan kaupunginkirjasto


 

linna292.jpg

Outi Pakkanen: Linna, e-kirjana ja e-äänikirjana
Outi Pakkasen dekkarit ovat kuin kunnianosoituksia Helsingille, niin suuri rakkaus kirjailijan kotikaupunkiin niistä välittyy. Uusin kirja Linna on Pakkasen seitsemästoista jännitysromaani, jonka pääosassa on tuttuun tapaan graafikko Anna Laine mäyräkoiransa Justuksen kanssa. Tällä kertaa kesäisiltä Savonlinnan oopperajuhlilta siirrytään syksyiseen Helsinkiin, kun Laine sekaantuu jälleen yhden kuolemantapauksen selvittelyyn. Mitä salattavaa Annan entisellä luokkatoverilla ja nykyisellä kansanedustajalla Pertti Pekkalalla on? Myös Annan yksityiselämässä tuulee, kun entinen miesystävä Jyri ilmoittaa palanneensa Suomeen
Pauliina E., Sellon kirjasto

niemi.jpg

Juha Hurme: Niemi
Mikäli Niemi jäi kesken kun sitä varausjonosta saatuaan yritti lukea laina-ajan puitteissa, voi kesälomalla jatkaa lukemista vaikka e-kirjana. Juha Hurmeen yltäkylläinen teksti kun tarvitsee hieman sulamis- ja imeytymisaikaa, sitä ei voi nauttia ylen määrin yhdellä istumalla.
Päivi, Töölön kirjasto

frisell292b.jpg

Bill Frisell: Gone, Just Like a Train
Naxos Music Library Jazz

Bill Frisell, tuo rauhallisen oloinen herrasmies. Hän, joka soittaa omalla tyylillään monenmoista musiikkia mutta aina ehdottoman imponoivasti.
Tämäkin levy sykähdyttää mietiskelevillä, yksittäisillä äänillään antaen kuulijalle vapauksia vaeltaa kahleitta. Kansitaide ei ehkä kerro sisällöstä vaan pikemminkin erkaannuttaa siitä. Tai sitten tulkitsin niitä eri kanavilla?
Raimo, Espoon kirjastoauto 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: unsplash.com / Stefan Vladimirov