Kesän e-vinkit

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

9789515021120-ihan-tavallisena-paivana292.jpg

Kate Atkinson: Jackson Brodie -sarja
Tätä sarjaa voi jännityksen ystävien lisäksi suositella myös niille, jotka eivät yleensä dekkareista välitä. Se on kaukana perinteisistä dekkareista, sillä rikosten selvittäminen kulkee sujuvasti ihmiskohtaloiden mukana. Yllätyksellisyys, yhteensattumat ja välillä absurditkin tilanteet saavat lukijan viihtymään. Sarjan avausosassa (Ihan tavallisena päivänä) entinen poliisi, nykyinen yksityisetsivä Jackson Brodie saa selvitettäväkseen kolme, erikoista katoamistapausta. Niitä penkoessaan hän törmää yhä uusiin mysteereihin ja huomaa pian, ettei voi pitää yksityiselämäänsäkään erossa työstään. Kirjojen pohjalta on tehty myös tv-sarja.
Aino, Kauniaisten kirjasto
 

the economist292.jpg

OverDriven aikakauslehdet
OverDrive on palvelu, josta löytyy ulkomaisia e-kirjoja, äänikirjoja ja nyt myös tuhansia aikakauslehtiä. Kaikki kätevästi yhdeltä ja samalta alustalta!
Eniten kokoelmissa on englanninkielisiä, mutta voit lukea myös mm. ranskalaisia, espanjalaisia, kiinalaisia, japanilaisia ja ruotsalaisia julkaisuja. Jonottaa ei tarvitse. Lehdet ovat aina saatavilla.
Tuija, Kirjastoverkon yhteiset palvelut, Helsinki
 

hanaa kosonen292.jpg

Jukka-Pekka Palviainen: Hanaa, Kosonen
Onko sulla mopo? Kaapolla ei ole, mutta ukin mielestä 15-vuotiaalla pitää olla mopo ja ukki päättää sponsoroida Kaapoa.
The Jannika, koulun upein tyttö,on juuri voittanut sähköpyörän eikä käytä mopoaan enää. Niinpä The Jannika myy Kaapolle käytetyn Skyteam Monkeyn. Kauppojen jälkeisenä yönä Kaapo herää ja näkee kuinka hänen moponsa nostetaan pakettiautoon. Seuraavana päivänä Kaapo saa kiristysviestin varkailta: Kuvan mopo luovutetaan 200 eurosta. Mopokuvan taustalla näkyy, mikäs muu kuin The Jannikan uusi sähköpyörä! Mitä ihmettä, kuka ja miksi?
Hyvin etenevä, nopea lukea sekä mopo - mitä muuta voi kirjalta toivoa?
PS. sopii jo 5 luokalta eteenpäin. Sarja seuraava kirja (Anna palaa Kosonen) löytyy myös e-kirjana.
Marja, Espoon kaupunginkirjasto

simplethings292.jpg

The Simple Things - Magazine
Kevään aikana OverDriveen lisättiin e-kirjojen joukkoon tuhansia aikakauslehtiä ja lifestyle-lehti, The Simple Things on yksi näistä. Lehti pitää sisällään lukuisia ideoita arjen viettoon rennosti ja huolettomasti, etsit sitten uutta projektia kesäksi tai haluat piristää viikonlopun viettoa, niin tästä lehdestä on hyvä ottaa mallia.
Lehti sopii eritoten niille, jotka haluavat nauttia arjen jokaisesta hetkestä ja pyrkivät aina kokeilemaan uutta. Jos kuitenkin etsit vain mukavaa luettavaa, niin The Simple Things sisältää myös monia kiinnostavia kirjoituksia historiallisista tapahtumista, nykypäivän muutoksista sekä kaikkea satunnaista siltä väliltä. Myös kirja- ja elokuvasuosituksia löytyy.
Lainaa lehti OverDrivestä ja ehkäpä innostut aloittamaan uuden harrastuksen kesän aikana.
Jesse, Tikkurilan kirjasto

sibelius292.png

Riitta Konttinen: Aino Sibelius
Aino Sibelius eli poikkeuksellista elämää kansallismuusikon vaimona, mutta jo ennen avioitumistaan Sibeliuksen kanssa, Ainon elämän alku ei ollut aivan tavanomainen. Hän syntyi varakkaaseen perheeseen seitsemäntenä lapsena. Hänen vanhempansa olivat Kenraali-maaherra Alexander Järnefelt ja maaherratar Elisabeth Järnefelt. Järnefeltin perheen lasten kulttuuriseen, sekä taiteelliseen kasvatukseen panostettiin erittäin paljon. Ainon veljistä Arvid oli kirjailija, Eero oli kuvataiteilija ja Armas oli säveltäjä. Teos tarjoaa näkökulman Ainon silmin, hänen elämäänsä ja tuntemuksiinsa läpi elämänsä.
Riitta Konttinen valottaa kirjassa Ainon varhaiselämää ja lapsuutta siinä missä aikuisuuttakin, sekä Ainon lapsuuden ja aikuisuuden perheiden sisäistä dynamiikkaa kirjassaan. Kesät vuokrahuviloilla sekä elämä varakkaassa suomalaisessa perheessä 1800-luvulla on sanoitettu erittäin elävästi. Konttinen on tutustunut Ainon sielunmaisemaan pitkälti Ainon, sekä hänen lähipiirinsä kirjeenvaihdon kautta. Teoksessa valotetaan Ainon persoonaa, sekä sielunmaisemaa erittäin lämminhenkisesti. Vaikka Ainon elämää varjosti lähimmäisten varhainen kuolema ja aviomiehen alkoholismin aiheuttama jatkuva rahapula, kykeni hän omilla luovilla taidoillaan ruokkimaan suuren perheen oman kasvimaan sadolla, sekä siirtämään omille lapsilleen moninaista kulttuurista osaamistaan ja ymmärrystään. Hän on ollut kiehtova persoona, joka on monin tavoin jäänyt miehensä julkisuuden varjoon. 
Annika, Oulunkylän kirjasto

NewYorker292.jpg

The New Yorker
The New Yorker on maineikas, palkittu ja ilahduttavan monipuolinen aikakauslehti, jota on julkaistu pian sadan vuoden ajan. Lehden sivuilta voi löytää niin tutkivaa journalismia, esseitä, kritiikkiä, sarjakuvia kuin fiktiotakin. Lehden sivuille ovat sen historian aikana kirjoittaneet useat tunnetut toimittajat, kirjailijat ja taiteilijat.
Minun suosikkini lehdessä ovat viikottain julkaistavat novellit eri kirjoittajilta. Ne ovat olleet erinomainen keino tutustua itselle vieraisiin kirjailijoihin, joita ei olisi ehkä koskaan muuten tullut luettua. On kiehtovaa hypätä tarinaan, jonka sisällöstä ja kirjoittajasta ei välttämättä tiedä yhtikäs mitään! Viikon novellin luenkin käytännössä aina, muita osia lehdestä valikoivammin
Riikka, Sellon kirjasto 


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: pexels.com