Kevään e-vinkit

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

yönSydän292.jpg

Virpi Hämeen-Anttila: Yön sydän on jäätä
Keväällä 1921 Vesilinnanmäen vesisäiliön sisältä löytyy miehen ruumis, joka paljastuu jääkäriupseerin. Mutta kuka on tappanut jääkäriupseerin ja miksi? Tätä arvoitusta lähtee poliisin rinnalla selvittämään Karl Axel Björk.
Itse murhamysteerin lisäksi kirjassa kiehtoi kuvaus 1920-luvun takaisesta Helsingistä. Monet kadut ovat vaihtaneet nimiään sadassa vuodessa, mutta paljon löytyy tuttuakin. Kirja aloittaa Hämeen-Anttilan Helsinkiin sijoittuvan historiallisten dekkareiden sarjan.
Liisa, Espoon kaupunginkirjasto

foreignA.jpg

Foreign Affairs
PressReaderiin on hiljattain tullut uusi huippulehti Foreign Affairs. Se on yksi arvostetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista amerikkalaisista aikakauslehdistä, joka käsittelee kansainvälisiä suhteita ja Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa. Sitä pidetään tärkeänä keskustelufoorumina tutkijoiden ja poliittisten päättäjien kesken sekä referenssinä kaikille kansainvälisistä suhteista ja politiikasta kiinnostuneille.
Foreign Affairsia julkaisee voittoa tavoittelematon, puolueeton jäsenjärjestö ja ajatushautomo Council on Foreign Relations. Painetulla aikakauslehdellä on 351 000 lukijaa ja verkkosivuilla 955 000 kävijää kuukaudessa. Lehti ilmestyy joka toinen kuukausi
Tuija, Kirjastoverkon yhteiset palvelut, Helsinki

rockway.jpg

Rockway
Jos kaipaat uusia harrastuksia keväälle niin Helmetin E-palveluista löytyy Rockway musiikkikoulu. Kirjastokortilla pääsee osallistumaan Rockwayn kursseille joista löytyy mm. Jussi Kinnusen Toimivan bassolinjan ainekset.
Hauskaa ja helppoa harjoittelua ja tarinaa bassolikkien lomassa.
Antti, Kauniaisten kirjasto

susipalatsi292.jpg

Hilary Mantel: Thomas Cromwell -sarja
Hilary Mantelin kolmiosainen Thomas Cromwellista kertova romaanisarja löytyy kokonaisuudessaan e-kirjoina Ellibs-palvelusta.
Sarjan ensimmäinen osa, Susipalatsi, kertoo valtiomies Thomas Cromwellin noususta 1500-luvun alkupuolen Englannissa kirjaimellisesti katuojasta Henrik VIII:n uskotuksi. Cromwellilla on merkittävä rooli Englannin anglikaanisen kirkon perustamiseen johtaneen kuninkaallisen avioeron järjestämisessä. Hän ei kuitenkaan saa itselleen ystävää uudesta kuningattaresta, Annesta, mikä käy monta kertaa ilmi kirjasarjan toisessa osassa Syytettyjen sali. Sarjan kolmannessa osassa, Kuningashuone, Cromwell on vakiinnuttanut paikkansa neuroottisen kuninkaan tärkeimpänä avustajana, mutta Englannissa ja koko Euroopassa kuohuu.
Kirjasarjan koukuttavuus ei perustu juurikaan juoneen, sillä hieman historiaa tuntevan ei tarvitse jännittää, kuinka esimerkiksi Anne Boleynille lopulta käy. Mantelin kuvaus aateliston ja virkamiesten vallantavoittelusta ja poliittisesta juonittelusta on herkullista seurattavaa, Cromwellin oman ryysyistä rikkauksiin -tarinan antaessa hyvän näkökulman yläluokan touhuihin. Historia herää eloon inhimillisenä ja täynnä arjen yksityiskohtia. Lukija saa myös vähän väliä nauraa historialliselle brittihuumorille ja suuntaan jos toiseen sinkoilevalle solvailulle.
Kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa voittivat ilmestymisvuonnaan arvostetun Booker-palkinnon, ja Susipalatsista on tehty myös kehuttu BBC:n minisarja.
Stiina, Vuosaaren kirjasto

värikkäät292.jpg

Vuokko Hurme: Värikkäät-sarja
Väriä maailmaan!
Maailman harmauden keskellä elää meiltä tavallisilta ihmisiltä tietämättä joukko Värikkäitä. He ovat muutoin ihan kuin mekin, mutta heillä on erikoisia voimia: he voivat hallita kaikkia tietyn värisiä asioita.
Jos päävärisi olisi punainen, miltä tuntuisi lajitella punaiset sukat pyykistä narulle pelkällä katseella? Tai jos olisit siniseen väriin kallellaan, pystyisit pesemään hampaasi sinisellä hammasharjallasi koskematta siihen?
Värikkäiden perhe elää rauhallista ja hyvin varovaista elämää: he eivät halua paljastaa voimiaan tavallisille ihmisille, joita Värikkäät kutsuvat värisokeiksi.
Heitä voitaisiin pitää outoina ja kummajaisina yhteiskunnassa. Kuitenkin sarjan ensimmäisessä osassa Tiukun salaisuus (2020) Värikkäiden perheen topakka tytär Tiuku ei halua pitää voimiaan koko ajan piilossa. Hän on väsynyt siihen, että perhe muuttaa jatkuvasti paikasta toiseen. On vaikeaa hankkia ystäviä, käydä koulua ja muutenkin elää vapaasti.
Sarjan toinen osa Kirjava kartano (2021) puolestaan jatkaa ensimmäisen osan tarinaa, mutta tällä kertaa Tiukun isosisko Merin näkökulmasta.
Myös kolmas osa, Varjovieras on julkaistu jo tänä talvena, joten kannattaa pitää silmät auki e-kirjaa odotellessa! 
Urho, Myyrmäen kirjasto

thisIsHow292.jpg

Amal El-Mohtar, Max Gladstone: This Is How You Lose the Time War
Two rival agents, Red and Blue, from opposite sides of a time war raging across all of history and alternative timelines start to correspond with each other. First they taunt and boast to each other, but with time it grows into something else and romance blooms between them. But if they are discovered it would lead to their death.
Many things about the book's universe the story never explains (like how their time travel works) but it doesn’t matter. What matters is how beautifully the emotions and experiences of Red and Blue. This book is a magical reading experience.
Riikka, Sellon kirjasto 


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Riikka Kantinkoski