Tabletti pöydällä

Lokakuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

fingerporin koko kuva292.jpg

 

Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 1
Olethan huomannut, että Ellibsistä saa nykyään myös sarjakuvia. Esimerkkinä Pertti Jarlan mainio kokoelmateos Fingerporin koko kuva. Sarjassa julkaistaan kaikki fingerpori-stripit taustoja avaavien kommenttien kera. Tämä ensimmäinen osa sisältää myös artikkelin, jossa kerrotaan sarjakuvan synty ja kasvaminen nykyiseen muotoonsa. Kiintoisaa luettavaa kaikille Fingerporin ystäville!
Antti, Kauniaisten kaupunginkirjasto

Kuolemanlaakso292a.jpg

Tommi Kovanen, Jenny Rostain: Kuolemanlaakso
Ajattele, että teet työksesi jotain mistä todella pidät. Menet työpaikallesi ja aloitat työt.
Ehdit työskennellä 11 sekuntia, sen jälkeen kaikki muuttuu. Tommi Kovasen jääkiekkoura päättyi odottamattomaan taklaukseen, josta aiheutunut päävamma päätti kilpaurheilu-uran ja muutti jääkiekkoa ammatikseen pelaavan ihmisen koko elämän.
Poikkeuksellisen avoin kirja on tärkeä muistutus urheilun ja liikunnan merkityksestä ja sen yhteiskunnallisesta roolista ja vastuusta. Urheilu ei ole vain pelkkää viihdettä urheilua rakastavalle yleisölle, vaan osa kokonaista hyvinvoinnin kulttuuria, jota pelaajat, valmentajat, taustavaikuttajat ja me sivustakatsojat ylläpidämme. Tätä kirjaa lukeaksesi et tarvitse osata pelata tai ymmärtää jääkiekon sääntöjä. Sujuvasti kirjoitettu kirja kertoo enemmän siitä, millaista on olla ihminen.
Lasse, Martinlaakson kirjasto

simpleThings292a.jpg

The Simple Things -lehti
Ehdoton suosikkini PressReader-palvelusta on laadukas brittiläinen lifestyle-lehti The Simple Things. Lehti tarjoaa inspiraatiota elämän pienistä iloista sekä tavoista nauttia kustakin vuodenajasta. Reseptejä, sisustusta, kädentaitoja ja pysähtymistä arjen kiireiden keskellä. Siispä todellista hyggeä brittiläisillä mausteilla!
Anki Mölläri, Aineisto- ja metatietoyksikkö, Helsingin kaupunginkirjasto

StayWithMe292b.jpg

Ayobami Adebayo: Stay with me
Stay with me on vangitseva ja traaginen kuvaus eräästä avioliitosta. Kirjan päähenkilöt Jejide ja Akin menivät naimisiin valmiina elämään mukavaa perhe-elämää. Vuodet vierivät, mutta lasta ei vain kuulu. Pariskunta on häpeissään ja epätoivoinen, sillä Afrikassa nainen ei ole mitään ilman lasta. Sukulaisten painostus kovenee ja pelastaakseen perheen maineen anoppi tuo Akinille uuden vaimon. Siitä ei seuraa mitään hyvää.
Adebayo kuvaa taitavasti, miten suru, salailu, menetys ja epätoivo musertavat ihmisten elämää. Pikkuhiljaa paljastuva Akinin salaisuus on käsittämätön. Miksi kaikki tämä kärsimys? Surullinen ja tyylillä kirjoitettu esikoisteos sijoittuu 1980-luvun Nigeriaan, jossa moderni ja perinteet sekoittuvat poliittiseen epävakauteen.
Turhaan ei ole Adebayo saanut kirjoitusoppia Atwoodilta ja Adichielta!
Merja, Entressen kirjasto

butler292c.jpg

Daws Butler Teaches You Dialects: Lessons from the Voice of Yogi Bear!
Perinteisempien kielikurssien lisäksi eKirjastosta löytyy aineistoa myös erikoisempaan makuun. Tämä riemastuttava äänikirja tutustuttaa erilaisiin englannin aksentteihin. Opettajana toimii legendaarinen ääninäyttelijä Daws Butler, joka tunnetaan klassisista Hanna-Barberan animaatioista kuten Jogi-karhu ja Jetsonit. Teos sopii muillekin kuin ääninäyttelijäntyöstä haaveileville, sillä se on hillittömän hauskaa kuunneltavaa. Ja kukapa voisi vastustaa mehevää skottiaksenttia tai etelävaltioiden hurmaavaa murretta?
Riikka, Töölön kirjasto

kupla292.jpg

Siri Pettersen: Kupla
Entä jos olisi oma kupla, johon voi toivoa mitä vain – karkkia, kaakaota, uuden puhelimen tai vaikka luokkakaverin puseron? Kinen hautausmaalta tekemä löytö on jokaisen teinin unelma, kunnes esineestä paljastuu lisää erikoisia piirteitä.
Norjalaisen Siri Pettersenin nuortenkirjasta löytyy hitunen kauhua ja äärimmäisen tarkkasilmäistä kuvausta kasvamisesta, kaverisuhteista ja koulumaailmasta. Lasten- ja nuortenkirjavinkkarilla on aina mielessä muutama nuortenkirja, jonka haluaisi jokaisen aikuisen lukevan. Tämä on tämän vuoden kirjoista listalla ykkösenä!
Maru, Ison Omenan kirjasto 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: pixabay.com/ Karolina Grabowska