Tabletti, kuulokkeet ja kaiutin

Lokakuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

rainforest292.jpg

Naxos Music Library World
Haluatko avartaa musiikillista maailmankuvaasi? Naxos Music Library World -palvelusta löytyy valtavat määrät maailmanmusiikkia. Palvelusta voi hakea musiikkia esimerkiksi maan, artistin, genren tai kulttuurisen ryhmän mukaan. Erityisen kiva työkalu tiedonhakuun on maailmankartta, jota voi käyttää musiikilliseen tutkimusmatkailuun: klikkailemalla kartalta eri maailmankolkkia pääset tutustumaan uusiin musiikkikulttuureihin. Saatat päätyä kuuntelemaan vaikka papualaista rituaalimusiikkia!
Tuike, Kauniaisten kirjasto

morrigan292.jpg

Jessica Townsend: Nevermoor - Morriganin koetukset ja Meinioseppä - Morriganin kutsumus
Jännittävä ja taikuutta täynnä oleva kirjasarja, joka sopii kaikille fantasiafaneille ja Harry Potterin seikkailuista innostuneille, myös aikuisille! Nevermoorin maailma on ihanasti vinksallaan ja juuri sopivan kaukana arkipäivästä niin, että kirjan ääressä rentoutuminen on taattua. Tutustu Morrigan Korpin tarinaan, Jupiter Pohjoisen ihmeelliseen hotelliin ja sen vielä ihmeellisempään henkilökuntaan sekä tietysti Meineikkaaseen seuraan. Ei tosikoille ja tiukkapipoille. Tai sitten juuri heille. Meinioseppä löytyy Ellibsistä myös äänikirjana!
Elina, Maunulan kirjasto

äänihäkki292.jpg

Arja Puikkonen & Emma Puikkonen: Äänihäkki,
e-äänikirjana
Tämä satufantasia sopii niin lapsille kuin aikuisille. Kirja sijoittuu kuviteltuun Haidakun maahan, jossa liikkuminen kylien välillä on kiellettyä. 15-vuotias Uku asuu Hailin kylässä ja lähtee luvatta etsimään kuutta veljeään, jotka katosivat hänen ollessaan pieni. Mukaan matkaan lähtee postipoika Kaski, jolta on viety ääni ja jonka kantapäissä on siivet. Matkalla Uku tapaa muun muassa vanhan äänimestarin, kuningatar Pihlakan, ja törmää tarinaan kuudesta joutseneksi muuttuneesta pojasta. Kirja on kauniisti ja runollisesti kirjoitettu, ja tarina pohjautuu jonkin verran Grimmin veljesten satuun Kuusi joutsenta. Pidin itse sadusta kovasti äänikirjaversiona ainoana miinuksena se, että kauniiksi kehuttu kuvitus jäi näin näkemättä.
Jenni, Tikkurilan kirjasto

elämän_lyhyydestä292.jpg

Seneca: Elämän lyhyydestä 
Ajanlaskun alussa kirjoitettu elämäntaito-opas vastapainoksi konmarituksille ja business-vinkeille. Mikäpä parempi tapa viettää syysiltaa kuin syventyä elämän syntyihin syviin ja miettiä, mikä elämässä onkaan tärkeää ja miksi. Kirja sopii myös kiireisille: sillä on pituutta kohtuulliset 111 sivua.
Elina, Maunulan kirjasto

pohjoisen noidat292.jpg

Mirkka Lappalainen: Pohjoisen noidat Oikeus ja totuus 1600-luvun Ruotsissa ja Suomessa
Populaarikulttuurissa keskiajan noitavainot esitetään usein brutaalina toimintana, harhaoppisten kidutuksina ja puhdistuksina. Tämä kirja purkaa kiihkottomasti mutta mielenkiintoisella otteella myyttiä noitavainojen osapuolista 1600-luvun Ruotsissa ja Suomessa. Jos haluat pitää mielikuvan hurjista viranomaisten toteuttamista vainoista sekä pelättyjen tuomioistuimien mielivallasta, älä lue tätä kirjaa.
Reeta, Ison Omenan kirjasto


 

Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: unsplash.com / Alphacolor