Maaliskuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Aiemmat osat: Helmikuun e-vinkit.

uJungle292.jpg

Igor Josifovic, Judith De Graaf: Urban Jungle - Living and Styling with Plants
On mukava seurata, kuinka valon lisääntyessä kodin viherasukkaat heräävät horroksestaan. Päivä päivältä oksat ja uudet hennot lehdet kurkottelevat rohkeammin kohti ikkunaa, auringon suuntaan. Tänä keväänä vihersisustaminen näkyy kaikkialla ja inspiroi oman kotiviidakon perustamiseen. Kiinnostavimmat ideat löydät Urban Jungle -e-kirjasta, johon pääset kätevästi käsiksi Libby-apissa. Kirjassa esitellään viisi vihreää kotia eri puolilta Eurooppaa. Kirjan taustalla on värikäs ja aktiivinen Urban Jungle Bloggers -yhteisö. Pane kirja varaukseen! Lupaan, että löydät pian itsesi sormet mullassa!
Anki, Aineisto- ja metatietoyksikkö, Helsingin kaupunginkirjasto

harry_potter292C.jpg

J. K. Rowling: Harry Potter
Nyt huomio kaikki jästit ja muut. Äänikirjan ja ihanan Libby-sovelluksen avulla Tylypahka kulkee mukana vaikka puhelimessasi. OverDrive-palvelussa ei paljoa suomenkielistä sisältöä ole, mutta Harry Potter -kirjat löytyvät sieltä niin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja ranskaksikin. Kuuntele vaikka saagan viimeinen osa, henkeäsalpaavan jännittävä Harry Potter ja kuoleman varjelukset Vesa Vierikon lukemana. Näihin ei kyllästy, ja kieltä vaihtamalla oppii uutta!
Antti ja Sini, Espoon kaupunginkirjasto

miniatyyri292.jpg

Pekka Matilainen: Miniatyyrimaalari
Dokumenttien liian helposta kopioimisesta syntyneet ongelmat ovat tuttuja meille kaikille digiajassa eläville. Tähän virkistävänä vastapainona suosittelen Miniatyyrimaalari-kirjaa. Eletään vuotta 1432 Roomassa, kun Toni saa tehtäväkseen kopioida antiikinaikaisen käsikirjoituksen, joka kyseenalaistaa kirkon totuudet. Työtä hankaloittaa säälimätön inkvisiittori Santini, joka havittelee käsikirjoitusta tuhotakseen sen. Matilaisen Kupoli-kirjassa seikkailee samoja henkilöitä renessanssiajan Firenzessä, ja myös se on lainattavissa Ellibs-kokoelmasta.
Mirva, Itäkeskuksen kirjasto

apa_292.jpg

Jakob Wegelius: Mördarens apa
Tveka inte att läsa denna attraktiva bok med sina levande illustrationer och en berättelse man plötsligt har läst sig igenom utan att fatta det. Boken är en fantastisk och sagolik berättelse om vänskap, ensamhet, hopp och mod. Denna prisbelönta ungdomsroman, som handlar om gorillan Sally Jones och hennes vän sjömannen Chiefen, innehåller spänning och äventyr. Berättaren Sally Jones återger de mäktiga utmaningar och krafter som möter henne i hennes kamp att frigöra sin oskyldigt dömda vän Chiefen. Det är svårt att förstå hur otroligt vackert och överväldigande Jakob Wegelius skrivit boken och därför uppmanar man även andra att ta del av boken. Förtrollande läsning som passar oss alla, vilken ålder vi än har. Nu kan ni läsa den även som e-bok på Helmets svenskspråkiga Elib-tjänst.
Charlotta, Sökö biblioteket 
 

rockway_laulu292.jpg

Rockwayn musiikkikoulu
Television kykyohjelmien innoittamana sain kipinän lämmitellä taka-alalle jäänyttä lauluharrastustani. Rockway-musiikkikoulun verkkokursseista löytyy tarjontaa paitsi aivan aloittelijoille, myös laulamista aiemmin opiskelleille.  Videokurssien avulla olen muun muassa harjoitellut erilaisia fraseerauksia ja tyyleillä leikittelemistä. Opetusvideot ovat sopivan lyhyissä pätkissä, jolloin niille saa helposti nipistettyä aikaa kiireisenkin arjen keskeltä. Esimerkiksi pyykkejä lajitellessa ja leluja lastenhuoneen lattialta raivatessa on upeaa tuutata menemään Adelen tai Dolly Partonin soundilla ja kuvitella itsensä staraksi isolle lavalle! Laulun lisäksi Rockwayn valikoimassa on kursseja lukuisten eri instrumenttien soitossa monen tasoisille harrastajille.
Riikka, Töölön kirjasto

Onneli_Anneli292.jpg

Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talo ja Onnelin ja Annelin talvi
Ulkona on jäätävää, ja lapset kipeänä. Kirjastoonkaan ei nyt päästä. Katson onko Ellibsissä lasten kirjoja saatavilla. Onneksi löydän luettavaa, eikä tarvitse lähteä tuonne pakkaseen. Onnelin ja Annelin talo on ruusunpunainen tarina, joka tuo kesäisen auringon säteet talven keskelle. On hauska lukea lapsille ja eläytyä tarinaan, mutta ääni on jo käheänä ja ruokaakin pitäisi tehdä. Onneksi jatko-osa, Onnelin ja Annelin talvi löytyy äänikirjana.
Reeta, Espoonlahden kirjastot
 


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: unsplash.com