Tietokone pöydällä, kännykkä kädessä

Maaliskuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

pimeys292b.jpg

Mari Jungstedt: Pimeys keskellämme, Ellibsin e-kirjana ja e-äänikirjana
Mari Jungstedtin jännitysromaanit sijoittuvat kauniiseen Gotlantiin, jossa kerta toisensa jälkeen tapahtuu kauheuksia. Kirjailijan uusi romaani Pimeys keskellämme on jo neljästoista kirja komisario Anders Knutasin tutkimuksista ja yksityiselämän kiemuroista. On vuotuisen Gotlannin ympäripurjehduksen aika, kun haaksirikkoutunut venekunta löytää rannalta ruumiin. Kadonneeksi ilmoitetun vainajan murhan selvittely kiertyy muukalaisvihaan ja menneisyyden valintoihin. Samalla Knutas joutuu jälleen pohtimaan hänen ja kollegansa Karin Jacobssonin suhteen tulevaisuutta.
Pauliina E, Sellon kirjasto
 

thief292.jpg

Fuminori Nakamura: The Thief
Kävitkö katsomassa palkitun japanilaiselokuvan Shoplifters - Perhesalaisuuksia? Tässä noir-henkisessä kertomuksessa on jotain samaa. Päähenkilö ratsaa rikkaiden taskuja niin luontevasti ettei itsekään enää huomaa varastelevansa, ja opettaa temppunsa myös äitinsä käskystä varastelevalle pikkupojalle. Tarinassa pohditaan yhteiskunnan pohjalta varastamisen etiikkaa, identiteettiä ja muistoja. Kirjan viehätys on enemmänkin tunnelmassa kuin vetävässä tarinassa. 
Maija, Martinlaakson kirjasto
 

bigMagic292.jpg

Elizabeth Gilbert: Big Magic - Creative Living Beyond Fear
Ihana kirja luovuudesta, kirjoittamisesta sekä luovan harrastuksen tai ammatin mukana tulevista haasteista.
Gilbertillä on hyvä ja rauhallinen lukijaääni, joka sopii hienosti äänikirjan narratointiin.
Eeva, Tapiolan kirjasto

Carry On292.jpg

Rainbow Rowell: Carry On
Simon Snow on surkein valittu, joka on koskaan elänyt. Yleensä hän ei saa loitsuja toimimaan ja loput ajasta hän on vaarassa sytyttää itsensä tai jonkun muun tuleen. Muutenkaan Simonilla ei mene ihan putkeen: hänen tyttöystävänsä saattaa olla ex-tyttöystävä, kämppäkaveri (ja sattumalta arkkivihollinen) juonii jossakin Simonin pään menoksi ja koko magiaa uhkaava vihollinen tuhoaa maailmaa näyttäen Simonilta.
Rainbow Rowellin hahmot ovat särmikkäitä ja epätäydellisiä. Kirjasta ei puutu dramaattisia käänteitä, rakkautta eikä mysteereitäkään. Carry On saa syksyllä myös jatkoa, kun Wayward Son julkaistaan.
Katri-Elina, Paloheinän kirjasto

AD292b.jpg

Architectural Digest
RBdigital-palvelusta löytyy lehti arkkitehtuurin ja sisustuksen ystäville. Lehti esittelee asuntoja, tiloja ja designia eri puolilta maailmaa. Upeat kuvat tarjoavat nautintoa visuaalisesti suuntautuneille.
Eeva, Oulunkylän kirjasto

 
 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: unsplash.com / William Iven