Tabletti kädessä

Marraskuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

siilo292.jpg

 

Hugh Howey: Siilo
Hugh Howeyn vuonna 2013 ilmestynyt Siilo (The Wool, 2011) aloittaa niin sanotun Siilon saagan, joka käsittää nimikkoteoksensa lisäksi romaanit Siirros (2014) ja Kohtalo (2015).
Siilo maalaa näkymän dystopiasta, jossa ihmiskunta on luonnon tuhoutumisen jälkeen asettunut asumaan jättiläismäiseen siiloon. Siilossa toimii oma, hegemoniaa lähentelevä yhteiskuntajärjestelmänsä. Kun vuosikausia toiminut järjestelmä alkaa rakoilla ja salaisuuden verho alkaa avautua, lähtee käyntiin lumipalloefekti, jolla on kauaskantoiset seuraukset. Tarina kulkee nuoren mekaanikon, Julietten näkökulmasta, kun hän lähtee selvittämään siilon salaisuuksia ja törmää asioihin, joita ei olisi välttämättä halunnut kohdata.
Siilo on mukaansatempaava, jännittävä ja erittäin älykäs kirja, jota voi suositella niin science fictionin kuin myös jännityskirjallisuuden ystäville.
Turkka, Oulunkylän kirjasto

polttopiste292b.jpg

Cilla & Rolf Börjlind: Polttopiste
Kirjailijapariskunta Cilla ja Rolf Börjlindin uutuuskirja Polttopiste on jo viides osa suositussa Olivia Rönningistä ja Tom Stiltonista kertovassa sarjassa. Tukholmassa Olivia tutkii syyttäjän perheeseen kohdistunutta autopommi-iskua. Samaan aikaan Tom istuu thaimaalaisessa joogaretriitissä menneitä valintojaan pohtien. Kun tuntematon ruotsalaisnainen pyytää Tomia etsimään valokuvassa esiintyvän miehen, lähtee entinen poliisi jäljitysreissulle. Jäljet johtavat Kultaisen kolmion alueelle ja oopiumikauppaan, jossa ihmishenki on halpa. Takuuvarmaa jännitystä pohjoismaisten dekkareiden ystäville.
Pauliina, Lumon kirjasto


 

mama292.jpg

Frans de Waal: Mama’s Last Hug, Animal Emotions and What They Tell Us about Ourselves
Maailmankuulun primatologin Frans de Waalin uusimmassa teoksessa käydään ennakkoluuloja murtavalla tavalla läpi kädellisten sekä muiden eläinten rikasta tunne-elämää. Kuinka ainutlaatuisia ihmisen empatia ja muut ”kompleksiset” tunteet ja ilmaisut loppujen lopuksi ovat? De Waal paljastaa vakuuttavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla miten paljon yhteistä meillä on eläinten kanssa. Lukumatkalle mahtuu monta huvittavaa oivallusta siitä miten ihmisten uskomukset ainutlaatuisuudestaan tai paremmuudestaan lajina eivät aina näyttäydy samalla tavalla käytännössä. Voin suositella silmiä avaavaa, ajatuksia herättävää ja huumorilla höystettyä teosta kaikille aikuisille kädellisille!
Julian, Kauniaisten kirjasto

gone292.jpg

Michelle McNamara: I'll Be Gone in the Dark: One Woman's Obsessive Search for the Golden State Killer​ -äänikirja
Kaikille true crime -genren ystäville. I’ll be gone in the dark on koukuttava kirja 70-luvulla toimineen Golden State Killer -nimisen sarjamurhaajan ja -raiskaajan rikostapausten tutkinnasta. Kirjassa kerrotaan McNamaran kiinnostuksesta tapaukseen ja millaisia keinoja hän käytti tutkimuksiensa aikana. McNamara kuoli ennen kirjansa julkaisua, mutta käsikirjoitus oli tarpeeksi pitkällä, että aineisto saatiin koottua julkaisukelpoiseksi. Golden State Killer saatiin kiinni kirjan julkaisun jälkeen ja kirja on päivitetty nämä käänteet huomioon ottaen.
Eeva, Haukilahden kirjasto

naxos292.jpg

Lele Marchitelli: Anne Frank: Parallel Stories (Original Motion Picture Soundtrack)
The movie Anne Frank: Parallel Stories is a moving and timely ode to the strength of the human spirit in the face of great adversity – and the importance of keeping memory and history alive for future generations.
In this very special cinema event, the Oscar winning Actress Helen Mirren retraces the life of Anne through the pages of her diary, and that of 5 other women who, as children and adolescents, were also deported to concentration camps but survived the Shoah. You can listen to the soundtrack on Naxos Music Library.
Leila, Oulunkylän kirjasto 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: pixabay.com / Niek Verlaan