Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

Jättimäinen lautapeli ja taideinstallaatio Skidipeli valtaa Helsingin kirjastot ja kulttuuritalot. Heitä noppaa ja astu elämykselliseen lukutaitoseikkailuun!

Stadin kaduille sijoittuvassa pelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja. Matkan varrella voit kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja monilukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Kirjakioskista löydät pelin päätteeksi päräyttävimmät Helsinki-aiheiset kirjat alakouluikäisille. Katso pelin traileri tästä!

Arkipäivisin klo 9-15 peli on 4. luokkien ohjatussa käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin kutsumme kaikenikäiset seikkailemaan! Peli on pelattavissa kirjastojen ja kulttuuritalojen aukioloaikojen puitteissa, ja iltapeleissä osallistujat pelaavat peliä itsenäisesti. Peli on suomenkielinen.

Kanneltalo 5.–19.3.

Rikhardinkadun kirjasto 26.3.–10.4.

Keskustakirjasto Oodi: 26.8. 11.9.

Malmin kirjasto: 24.9.–8.10.

Helsingin Kirjamessut: 27.-30.10.

Oulunkylän kirjasto: 7.–19.11. 

Huom! Jos haluat tutustua pelin lisättyyn todellisuuteen, varaa mukaan oma älypuhelin tai tabletti. Peliä voi kuitenkin pelata myös ilman älylaitetta. Kulloinkin voimassa olevat koronaojeistukset saattavat vaikuttaa kiertueen aikatauluihin.

Skidipeli kouluille

Ohjatut pelituokiot on suunnattu Helsingin 4. luokille, ja niihin voi osallistua ainoastaan etukäteen ilmoittautumalla. Järjestävä kirjasto on luokkiin suoraan yhteydessä sähköpostitse. Pelit tulevat varattavaksi myös kultus.fi-sivustolle.

Skidipelin opettajanopas verkossa
Skidipelin opettajanopas (PDF) 
 

*

Lukutaitoseikkailu Stadissa on Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiivin ja Mediakasvatuskeskus Metkan hanke, jonka on rahoittanut Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Hankkeessa Skidit-kollektiivin luomaan Skidipeliin on luotu monilukutaitoja tukeva pedagoginen sisältö. Lukutaitoseikkailua toteuttamassa ovat olleet myös Lukuinto-hanke ja AR-studio flyAR. Skidipelin ensiesittely oli Habi Kids –lastenalueella Habitaressa vuonna 2019, jolloin peli toteutettiin Skidit-kollektiivin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu
 

Haluatko kuulla lisää?

piia.bagman@hel.fi 
johanna.n.martikainen@hel.fi 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu

Kuvituskuva: Skidit-kollektiivi
Valokuva: Kati Rapia