Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

Stadin kaduille sijoittuvassa JÄTTIMÄISESSÄ Skidipelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja! Matkan varrella voit kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja monilukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Kirjakioskista löydät pelin päätteeksi päräyttävimmät Helsinki-aiheiset kirjat alakouluikäisille. Katso pelin traileri tästä!

Pasilan kirjasto 1.2.- 24.2.2024
Arkipäivisin klo 9-14 peli on luokkien käytössä, mutta iltaisin, viikonloppuisin ja talvilomalla pelilauta on avoinna kaikille. Pelin tarkemmat aukioloajat löydät Pasilan kirjaston omilta sivuilta.

Helsingin 4.luokat voivat ilmoittautua Pasilan peleihin tästä.

Itäkeskuksen kirjasto 13.4.-28.4.2024
Arkipäivisin klo 9-14 peli on luokkien käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin pelilauta on avoinna kaikille. Helsingin 4.luokat voivat ilmoittautua Itäkeskuksen peleihin tästä.

Opettajanopas

Skidipeli-tuokion teemoja voi halutessaan käsitellä ennen ja jälkeen pelituokion luokassa itsenäisesti:

Skidipelin opettajanopas verkossa
Skidipelin opettajanopas (PDF) 
 

*

Skidipelin ensiesittely oli Habi Kids –lastenalueella Habitaressa (2019) Skidit-kollektiivin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. Monilukutaitoja tukeva pedagoginen sisältö peliin luotiin AVI:n Lukutaitoseikkailu Stadissa -hankkeessa Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiivin ja Mediametkan yhteistyönä. Lisätyn todellisuuden toteutus on flyAR-studion käsialaa. Hankkeessa toteutettiin pelikiertue Helsingin kirjastoissa ja kulttuuritaloissa vuosina 22-23, ja pelit jatkuvat kirjastoissa myös keväällä 2024. 
 

Haluatko kuulla lisää?

piia.bagman@hel.fi 
johanna.n.martikainen@hel.fi 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu

Kuvituskuva: Skidit-kollektiivi
Valokuva: Kati Rapia