Star Wars -sarjisvinkit nuorille

Tieteissarjakuvia löytyy kirjastosta yli 2000 teoksen verran, muutamia myös e-kirjoina. Katso vaikka itse tämän linkin takaa. Tässä artikkelissa esittelemme vinkit parhaista nuorten Star Wars -sarjiksista, joita kokoelmastamme löytyy.

1. Star Wars: Kapinaliitto vastaan Imperiumi (2021)

  • käsikirjoituksen muokkaus: Alessandro Ferrari 
  • hahmojen ulkoasu: Igor Chimisso
  • piirrokset ja taitto: Matteo Piana & Igor Chimisso
  • suomennos: Antti Hulkkonen

Vapise, Imperiumi! Galaksi on vajonnut sisällissotaan ja Kapinaliitto on onnistunut viemään Imperiumin mahtavimman aseen, Kuolemantähden, piirrustukset. Tämä ytimekäs sarjakuvakirja kertoo varsin onnistuneesti kolmen vanhimman Star Wars- elokuvan tarinan. Kirja sopii sekä elokuvat aiemmin nähneille että uusille faneille, ketkä vasta tutustuvat Luken, Prinsessa Leian, Han Solon sekä Chewbaccan seikkailuihin.

Tämä uutuusteos on saatavilla vain suomeksi.

star wars sarjakuvan kansi

- -

2.  Star Wars: Chewbacca  (2016)

  • kirjoittaja Gerry Duggan
  • taiteilija Phil Noto

Mitä Wookieesoturi Chewbaccalle kuuluu Kuolemantähden taistelun jälkeen? Se selviää tässä vauhdikkaassa sarjakuvateoksessa, jossa Chewie joutuu hätälaskeutumaan Imperiumin miehittämälle Andelm IV- nimiselle planeetalle. Planeetalla Chewie tapaa Zarro- nimisen tytön, joka perheineen työskentelee orjana Andelmin kuoriaiskaivoksilla maksaakseen gangsteripomo Jaumille perheensä velat. Miten parivaljakko saa Chewien aluksen korjattua sekä Zarron perheineen pelastettua kaivoksilta? Se selviää tässä vauhdikkaassa ja lumoavasti kuvitetussa seikkailussa!

Tämä sarjakuva on saatavilla vain englanniksi.

chewbacca sarjakuvan kansi

- -

Luke Skywalker: Galaksin viimeinen toivo , osat 1-3  (2009)

  • toimittanut Randy Stradley
  • kääntänyt Tapani Lahtinen

Tässä kolmiosaisessa kokoelmateoksessa pääsemme tutustumaan Luke Skywalkerin seikkailuihin ja sankaritekoihin ympäri galaksia! Kirjassa on useita lyhyitä sarjakuvia, jotka sijoittuvat sekä ennen- että jälkeen ratkaisevan Yavinin taistelun ja Kuolemantähden tuhoamisen. Kirjassa pääsemme todistamaan Luken varhaisia seikkailuja Tatooinella, kiperiä tilanteita Imperiumin TIE- hävittäjien kanssa sekä kirkkaan päivän Yavinin taistelun jälkeen, jolloin Kapinalliset ovat taas askeleen lähempänä vapaampaa galaksia.

Teos on pilkottu kolmeksi suomenkieliseksi kirjaksi.

galaksin viimeinen toivo sarjakuvan kansi

- - 

Star Wars: Princess Leia  (2015)

  • kirjoittanut Mark Waid, taide Terry Dodson
  • toteutuksessa myös Rachel Dodson, Jordie Bellaire ja VC's Joe Caramagna

Yavinin taistelun jälkeen prinsessa Leia Organa suree Imperiumin tuhoamaan Alderaania, joka on myös hänen kotiplaneettansa. Surutyölle ei ole kuitenkaan paljoa aikaa, sillä nyt Imperiumin sotilaat tietävät Kapinallisten tukikohdan sijaitsevan Yavin 4:llä ja ovat varmasti suunnittelemassa hyökkäystä. Tämä tarkoittaa vain sitä, että tukikohta pitää evakuoida mahdollisimman pian. Sureva Leia tapaa toisen Alderaanilta kotoisin olevan kapinallispilotti Evaan Verlainen. Verlaine kertoo Leialle, että Imperiumi on haalimassa käsiinsä Alderaanialaisia, jotka ehtivät pakoon ennen planeetan tuhoamista. Leia ja Evaan yhteistuumin päättävät lähteä pelastamaan Alderaanin asukkaita Imperiumin kynsistä.

Tämä sarjakuva on saatavilla vain englanniksi.

princess leia sarjakuvan kansi

- -  

Nämä ja paljon muita lainattavia Star Wars -sarjakuvia löytyy Helmet-kokoelmasta.

Muita Star Wars -aiheisia vinkkejä ja materiaaleja löydät osoitteesta helmet.fi/starwars

Vinkit: Pinja Palosaari, Espoon kaupunginkirjasto
Sarjakuvien kansien oikeudet omistaa kustantaja.