Tabletti ja puhelin pöydällä

Syyskuun e-vinkit

Joka kuukausi ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

pähkinänsärkijä292.jpg

 

Ian McEwan: Pähkinänkuori
Ian McEwanin Pähkinänkuoressa on yllättävä näkökulma tapahtumiin. Tarinasta tunnistaa sen edetessä erään maailmakirjallisuuden klassikon. Loppua kohti jännitys kasvaa, ja lukijana ainakin itse toivoin toisenlaista, nykymaailmassa ehkä todennäköisempää ratkaisua. Ei kannata lukea kirjan esittelytekstiä, sillä siinä paljastetaan kaikki.
Päivi, Töölön kirjasto

BBCMusic292.jpg

BBC Music Magazine
Pressreader-palvelusta voi lukea myös useita musiikkilehtiä. Minun lukulistalleni kuuluu BBC Music Magazine. Syyskuun numerossa juhlitaan Edward Elgarin sellokonserttoa, jonka ensiesityksestä tulee lokakuussa kuluneeksi 100 vuotta. Erityisesti BBC Music Magazinesta tulee luettua levyarvosteluja, joita jokainen lehti sisältää hyvin runsaasti. Muutenkin lehti on hyvin viihdyttävää luettavaa kaikille musiikin ystäville. Suomalaista Rondo-lehteä voi lukea fyysisen lehden lisäksi myös eMagz-palvelusta.
Jarkko, Kauniaisten kaupunginkirjasto

Chernobyl.jpg

Adam Higginbotham: Midnight in Chernobyl : The Untold Story of the World's Greatest Nuclear Disaster
Jos olet nähnyt vaikuttavan ja pelottavan Chernobyl-sarjan, sinun kannattaa lukea lisää aiheesta Adam Higginbothamin kirjasta Midnight in Chernobyl. Kirja kertoo miten ja miksi Tsernobylin ydinvoimalan 4. reaktori räjähti. Kirjailija on haastatellut Tsernobylin ydinonnettomuuden kokeneita. Kirja kuvaa vaikuttavasti myös sitä, miten Tsernobylin ydinonnettomuus vaikutti koko Neuvostoliiton loppuun.
Katja, Vantaan kaupunginkirjasto

CityofBrass292.jpg

S. A. Chakraborty: The City of Brass
Rikkaasta Lähi-idän mytologiasta ammentava The City of Brass vie lukijansa syvälle omaan ainutlaatuiseen maailmaansa. Kairon kaduilla asuva Nahri on taitava huijari, jolla on maaginen kyky parantaa. Kun hän vahingossa kutsuu maan päälle mystisen Daran, he joutuvat pakenemaan Kairosta aavikon halki maagisen Daevabadin messinkikaupunkiin. Daevabadissa asuvien kansojen välit ovat kireät, ja Nahrin kyvyt vievät hänet keskelle poliittista peliä. Mutta Nahrilla on myös oma tahtonsa ja tavoitteensa pelissä. Kirja aloittaa The Daevabad -trilogian.
Riikka, Sellon kirjasto

me_vastaan_te292.jpg

Fredrik Backman: Kiekkokaupunki ja Me vastaan te
Etsiskellessäni yhtenä iltana luettavaa törmäsin somessa ystäväni suositukseen Kiekkokaupunki-kirjasta. Kirjassa esiintyvän kiekkohullun katsomon kaikkensa antava ilmapiiri toi eloisasti mieleen nuo meille yhteiset JYP-fanituksen kulta-ajat Jyväskylässä 90-luvun alkupuolella. Pieneltä paikkakunnalta kotoisin olevana tuntuivat myös politiikan juonittelut kovin tutuilta. Backman marssittaa eteemme niin nuoria urheilijalupauksia kuin vanhempaakin henkilökaartia, jopa ehkä hieman liikaakin. Keskushenkilöt ovat kuitenkin erittäin onnistuneesti kuvattuja. Joissain rankimmissa kohtaa lienee otettu kirjailijan vapauksia, mutta joukkuehenki, joukkueen ja valmentajan välinen kommunikaatio sekä perheenjäsenten väliset suhteet saivat minut sekä itkemään ja nauramaan. Ja saatuani Kiekkokaupungin loppuun oli välittömästi siirryttävä seuraavaan osaan, Me vastaan te. Suosittelen kirjoja kaikille joukkueurheilusta pitäville – eikä kannata jättää lukematta, vaikka ei pitäisikään. Sen verran hienosti pikkukaupungin elämää kuvataan.
Sini, Sellon kirjasto 
Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: unsplash.com / Carly Kewley